Jaunumi ekonomikā

Lai uzlabotu situāciju piena ķēdē Lielbritānijā kooperatīvs un tirdzniecības tīkls paplašina savstarpējo sadarbību

Agnese Krieviņa, AgroPols
24.03.2010

Lielbritānijas lielveikalu ķēde Morrisons kopā ar piena ražotāju kooperatīvu First Milk, kas nodarbojas gan ar tā biedru saražotā piena pārdošanu, gan arī piena pārstrādi un piena produktu ražošanu, uzsākuši sadarbību, lai uzlabotu piena piedāvājuma ķēdes ilgstpējību.
Jau vairākus gadus First Milk ir lielveikala privātās preču zīmes Čedera siera galvenais piegādātājs. Kopējā iniciatīva paredz speciālā saimniekošanas programmā iesaistīt vairākus piena ražotājus Airširā, lai meklētu risinājumus, kā uzlabot piena ražošanu saimniecībās. Jau šobrīd ir atklātas vairākas galvenās jomas, kurās būtu iespējams uzlabot ražošanas efektivitāti. Tiek paredzēts, ka visi veiksmīgie projekti tālāks tiks īstenoti nacionālajā līmenī.

Pēdējo gadu laikā Lielbritānijā gandrīz visi galvenie tirdzniecības tīkli nākuši klajā ar iniciatīvu finansēt kādu projektu, kas būtu vērts uz ražošanas efektivitātes uzlabošanu piena ražošanas saimniecībās, tādējādi uzlabojot arī visas piena piedāvājuma ķēdes kopējo efektivitāti un sekmējot labākas attiecības starp piedāvājuma ķēdes dalībniekiem. Tas galvenokārt veikts, izmantojot tā sauktās uzticīgās piegādātāju grupas, kas sākotnēji aptvēra piena ražotājus lielveikalos piedāvātājam dzeramajam pienam, bet šobrīd pastiprināta interese tiek pievērsta siera sektoram.

Avots: DairyCo

AgroPols

x

Paroles atgadināšana