Jaunumi ekonomikā

Parakstīts LLKA un LPCS sadarbības memorands

Ilze Vabole, AgroPols
07.04.2010

6. aprīlī Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija(LLKA) un Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība (LPCS)parakstīja sadarbības memorandu, kura mērķis ir veicināt tolerantas, uz vienotiem principiem balstītas, sadarbības veidošanu starp abām organizācijām. Sadarbības memorands paredz konstruktīvu kopīgu risinājumu meklēšanu nozares attīstībai, savstarpēju atbalstu kopīgu interešu pārstāvēšanā sarunās ar valsts pārvaldes institūcijām, kā arī normatīvo aktu izstrādē, kopīgu atzinumu sagatavošanu un kopīgu vai savstarpēji papildinošu paziņojumu sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem abu sadarbības pušu viedokļu paušanai.


 6. aprīlī, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) un Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība (LPCS) parakstīja sadarbības memorandu, informēja LLKA pārstāve Ilze Meržvinska. Memoranda mērķis ir veicināt tolerantas, uz vienotiem principiem balstītas, sadarbības veidošanu starp abām organizācijām.

LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons ir gandarīts: „Šī memoranda parakstīšana ir labs sākums turpmākām sarunām. Abas puses ir izrādījušas savu labo gribu un turpmākā savstarpējā sadarbība būs atkarīga no abu pušu vēlmes sadarboties un kopīgi risināt problēmas piena ražošanas un pārstrādes jomā Latvijā.”

„Lai veiksmīgi attīstītos piena nozare Latvijā, ir jāsadarbojas piena ražotājiem un pārstrādātājiem, " uzsver LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks. Viņš atgādina, ka kopīgais mērķis ir valsts attīstība. Lai to sasniegtu, Latvijā ražotais piens ir jāpārstrādā Latvijā. "Sadarbojoties mēs veicināsim Latvijas ražotāju un pārstrādātāju attīstību, radīsim jaunas darba vietas un stabilus uzņēmumus. Ir sperts pirmais solis šo mērķu sasniegšanai un saprotams, ka tas nebūs īstermiņa process. ”

Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības „Laura” valdes priekšsēdētājs Uldis Štoss par sadarbības memorandu saka: „Ir aprakts kara cirvis. Esam apstādinājuši ilgstošo nesaskaņu plūsmu un ceram, ka šim sākumam būs labs turpinājums.”

Sadarbības memorands stājas spēkā tā parakstīšanas dienā - 2010. gada 6. aprīlī. Sadarbības memorands paredz konstruktīvu kopīgu risinājumu meklēšanu nozares attīstībai, savstarpēju atbalstu kopīgu interešu pārstāvēšanā sarunās ar valsts pārvaldes institūcijām, kā arī normatīvo aktu izstrādē, kopīgu atzinumu sagatavošanu un kopīgu vai savstarpēji papildinošu paziņojumu sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem abu sadarbības pušu viedokļu paušanai.

Organizāciju valdes vienojās nākamo tikšanos organizēt tuvākā mēneša laikā, lai pārrunātu konkrētus abas puses interesējošus jautājumus, tai skaitā, iespējamo abu pušu sadarbību piena pārdošanā un iepirkšanā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana