Jaunumi ekonomikā

Par preču zīmes "Rīgas marka" piešķiršanu lems LPUF

Mārtiņš Vilemsons, Leta-Nozare
12.04.2010

Rīgas pašvaldība plāno preču zīmi "Rīgas marka" nodot Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijai (LPUF), kas arī varētu lemt, kuriem ražotājiem šo preču zīmi piešķirt, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova.

LPUF valde šodien tikās ar Rīgas mēru, lai runātu par preču zīmes "Rīgas marka" attīstīšanas iespējām.

Tikšanās laikā panākta vienošanās, ka preču zīme tiks nodota LPUF. Lai tas varētu notikt, tiks izstrādāts speciāls nolikums un federācija piedāvās markās piešķiršanas principus - kvalitāti, apjomus, nepieciešamos sertifikātus un citas prasības.

Ušakovs tikšanās laikā norādīja, ka pašvaldība domā par uzņēmējiem un ir gatava atbalstīt ražotājus.

LPUF teorētiski apsver iespēju, ka varētu pārņemt un attīstīt šo zīmolu, taču, lai to darītu, ir jāzina nosacījumi, biznesa portālu "Nozare.lv" iepriekš informēja LPUF izpilddirektors Noris Krūzītis.

Patentu valdes Nacionālo zīmju nodaļas vadītāja Kristīne Ostrovska stāstīja, ka preču zīme "Rīgas marka" patlaban vēl nav reģistrēta. "Reģistrācijas pieteikumu ir iesniedzis Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) padomnieks Ēriks Teilāns. Taču preču zīmes reģistrācija ir apturēta, un mēs gaidām Rīgas domes lēmumu par to, kas turpinās reģistrācijas procesu," teica Ostrovska.

Kā ziņots, izveidojot vienotu preču zīmi "Rīgas marka", pārtikas ražotāji cerēja palielināt savas produkcijas eksportu uz Maskavu un Krieviju.

Preču zīmes "Rīgas marka" programma paredz vienotas iesaistīto uzņēmumu mārketinga un reklāmas aktivitātes Maskavā, kā arī sadarbībā ar Krievijas galvaspilsētas valdību nodrošināt Latvijā ražotajiem pārtikas produktiem tirdzniecībai labvēlīgus nosacījumus.

Patlaban "Rīgas markas" projektā iesaistījušies "Rīgas dzirnavnieks", "Rīgas piena kombināts", "Rēzeknes gaļas kombināts", "Rīgas miesnieks", "Lāči", "Spilva", "Iecavnieks", "Lido", "Cido grupa", "Lielzeltiņi", "Pūre", "Daugava", "Velte-L", "Simeks", "Piebalgas alus", "Gamma-A", "Karavella" un vairāki citi uzņēmumi.

Maskavas valdības ministrs Patēriņa tirgus un pakalpojumu departamenta vadītājs Vladimirs Mališkovs iepriekš atzina, ka Maskavā un Krievijā joprojām saglabājusies nostalģija pēc Latvijas pārtikas un tas būtu jāizmanto. Viņaprāt, Maskavas un Latvijas pārtikas ražotāju sadarbība varētu veidoties abpusēji izdevīga un pārtikas produktu eksports varētu palielināties jau pavisam drīz.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana