Jaunumi ekonomikā

SIA Lango klasiskā sviestmaize ar bekonu - "Gada prece 2009"

Aina Odziņa, AgroPols
15.04.2010

15. aprīlī tika sveikti pircēju visiecienītākie produkti, kuri saņēma nosaukumu "Gada prece 2009", stāsta Latvijas Tirgotāju asociācijas projektu vadītāja Linda Konrade. Pircēju iecienītāko preču noteikšanu, ņemot vērā to pārdošanas apjomus, Latvijas Tirgotāju asociācija uzsāka 2003. gadā. Kā jau katru gadu, Latvijas Tirgotāju asociācija noteica  pircēju visiecienītākās preces Latvijā, aptaujājot valsts nozīmīgākos tirdzniecības uzņēmumus - "RIMI", "Maxima", "IKI", "Elvi", "Narvesen", "Aibe", "Prisma" un citus.

Nosaukumu "Gada prece 2009" galvenokārt saņēmuši Latvijā ražoti produkti, apbalvošanas pasākumā sacīja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Danusēvičs, uzrunājot ražotājus un tirgotājus, sacīja, ka pircēju izvēle par labu Latvijā ražotiem produktiem ir laba un iepriecinoša tendence, kas norāda, ka Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku tieši pašmāju ražojumiem.

Arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, uzrunājot klātesošos, uzsvēra Latvijā ražotu produktu nozīmi tautsaimniecības attīstības veicināšanā.

Nominēto vidū ir uzņēmumi, kuru produkti atkārtoti ieguvuši atzinību mūsu valsts patērētāju vidū, piemēram: Hanzas Maiznīcas -Tumšā sēklu maize Vizbulīte(2007., 2009) un Klasiskā rudzu maize (2005.-2009.), Balttur-R - majonēze Provansas Francis (200.3-2009.), Cēsu alus - Cēsu Premium skārdenē (2006.-2009.), Dobeles dzirnavnieks - kviešu milti DOBELE-EKSTRA (2004.-2009.), Tukuma Piens - skābais krējums "EXPORTA" ( 2008.-2009.), Rīgas miesnieks - Rakveres cīsiņi (2003., 2008.-2009.), Pērnes L - Pērnes kartupeļu plāksnītes (2006., 2009), Aldaris - alus APINĪTIS (2008.-2009.), Bauskas alus - alus BAUSKAS GAIŠAIS SPECIĀLAIS (2006., 2009.).

Jaunpienācēji iecienītāko preču vidū ir tādi jau agrāk pazīstamu Latvijas uzņēmumu produkti kā NP Foods - gāzēts dzeramais ūdens EVEREST, Jelgavas cukurfabrika - Jelgavas cukurs, Jaunalko - degvīns ARSENIČ, Staburadzes konditoreja - PEDRO PIZZA, Narvesen - CAFFE LATTE u. c..

No visnotaļ bagātā preču klāsta veikalos pircēji labprāt iecienījuši gan pazīstamu vietējo, gan ārvalstu uzņēmumu ražojumus. Tā piemēram, ārvalstu produktu vidū latviešu pircēji sevišķi iecienījuši Konig Distribution - BORJOMI dabīgais minerālūdens, Vičiūnai LAT - KRABJU GARŠAS NŪJIŅAS (2004., 2009.), Baltijas Marketing Serviss - DURACELL AA baterijas (2004.-2009.).

SIA Lango ražotais produkts - klasiskā sviestmaize ar bekonu atzīts par 2009. gada iecienītāko produktu Latvijā. Latvijas Tirgotāju asociācijas iedibināto apbalvojumu "Gada prece 2009" 15. aprīlī svinīgā pasākumā pasniedza tās vadītājs Henriks Danusēvičs.

SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis ir gandarīts: "Mēs augstu vērtējam šo pircēju izteikto atzinību Lango ražotajiem produktiem. Uzņēmuma produktu vadības stratēģijas pamatā ir sekot līdzi nozares attīstībai un tendencēm, līdz ar to mūsu patērētāju vēlmēm un vajadzībām pēc produkta garšas īpašībām, kvalitātes, drošības un iepakojuma dizaina. Šis apbalvojums ir novērtējums Lango darbam un atzinība mūsu sadarbības partneriem - tirgotājiem, kuru veikalu plauktos mūsu produktu atrod pircējs. Mēs turpinām pilnveidot produktu klāstu gan piedāvājot jaunus produktus, gan pilnveidojot esošo produktu sortimentu."

Uzņēmuma ražotie produkti nomināciju "Gada prece" saņem kopš tās dibināšanas pirmsākumiem 2003. gadā. Pašreiz Lango ražo trīs produktu grupas: salātus, pankūkas, un sviestmaizes. Klasisko sviestmaižu grupā šis ir trešais produkts, kas saņem šo nomināciju. 2007. gadā šo nomināciju saņēma Klasiskā sviestmaize ar vistu un 2008. gadā - Klasiskā sviestmaize ar lasi.

2009. gada laikā, ņemot vērā šīs nozares attīstības tendences un patērētāju vajadzības, ir pilnībā pārskatīta un atjaunota Klasisko sviestmaižu grupa, pārskatīts un papildināts sortiments, bagātināts sviestmaižu ielikums, mainīts produktu dizains, kas atvieglo pircēja izvēli tirdzniecības vietā. 2010. gada 1. ceturksnī pilnībā pārskatīta un atjaunota Lango klasisko salātu grupa. 2010. gadā saviem pircējiem Lango piedāvā arī divas jaunas garšas klasisko pankūku grupā - pankūkas ar šokolādes pildījumu un pankūkas ar kartupeļu un sēņu pildījumu, kas ražotas pēc tradicionālas slāvu receptūras.

Nosaukums "Gada prece" ir ieguvis jau starptautisku atzinību. Šogad kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija, aizgūstot pieredzi no Latvijas Tirgotāju asociācijas, nominējušas Gada prece 2009 savu pircēju visiecienītākās preces.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana