Jaunumi ekonomikā

Zemkopības ministrija aicina izvirzīt pretendentus konkursam „Sējējs - 2010”

Ilze Vabole, AgroPols
13.05.2010

Zemkopības ministrija (ZM) aicina lauku uzņēmējus pieteikties lauksaimnieku vidū iecienītajam konkursam „Sējējs - 2010”.

Kā informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa, izvirzīt pretendentus konkursam var arī pašvaldības un lauksaimnieku nevalstiskās organizācijas. Konkursa dalībniekus šogad vērtēs sešās grupās un tiks pasniegta arī balva par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā.

Nominācijā „Lauksaimnieciskā ražošana” vērtēs lielākās augkopības un lopkopības saimniecības. Savukārt nosacīti mazākas augkopības, lopkopības un netradicionālās lauksaimniecības saimniecības vērtēs grupā „Saimniekošana laukos”. Tāpat vērtēs dalībniekus arī nominācijās „Ģimene lauku sētā” un „Lauksaimnieku kooperācija”. Pieteikumi dalībai šajās konkursa grupās jāiesniedz Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rajonu lauku attīstības birojos līdz 18. jūnijam.

Konkursa dalībniekus grupās „Lauksaimnieciskā ražošana”, „Saimniekošana laukos”, „Ģimene lauku sētā” un „Lauksaimnieku kooperācija” ZM izveidotas komisijas sadarbībā ar LLKC filiāļu pārstāvjiem šogad vērtēs tikai vienā kārtā.

Tāpat šogad vērtēs dalībniekus nominācijās „Veiksmīgais jaunais zemnieks” un „Rītdienas sējējs – mazpulks”. Konkursa grupā “Veiksmīgais jaunais zemnieks” pieteikumus jāiesniedz biedrībā „Latvijas Jauno Zemnieku klubs”, Jelgavā, Dobeles ielā 41A līdz 18. jūnijam, savukārt grupā “Rītdienas sējējs - mazpulks”- biedrībā „Latvijas Mazpulki”, Rīgā, Ezermalas ielā 24/26 līdz 2. jūnijam.

Jau ceturto gadu tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā. Pretendentus šai nominācijai izvirza ZM un tās padotībā esošās iestādes, lauksaimnieku sabiedriskās organizācijas un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija. Pretendentus jāpiesaka līdz šā gada 31. jūlijam Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, Republikas laukumā 2, 23. stāvā 2302. kabinetā.

Katrā konkursa grupā noteiks tikai vienu laureātu, kurš saņems sudraba medaļu, diplomu un balvu vai subsīdiju.

Konkursa balvu fonda veidošanā var piedalīties iestādes, organizācijas, uzņēmumi un privātpersonas.

Iepazīties ar konkursa nolikumu un citu ar konkursu saistīto informāciju var ZM interneta mājas lapas www.zm.gov.lv  sadaļā „Ministrija”/„Sējējs - 2010”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana