Jaunumi ekonomikā

Sākas lauksaimniecības skaitīšanas informācijas ieguves 2. posms

Ilze Vabole, AgroPols
01.07.2010

Sākas lauksaimniecības skaitīšanas informācijas ieguves 2. posms

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) 2010. gadā veic apjomīgāko lauksaimniecības statistisko apsekojumu - lauksaimniecības skaitīšanu, kura tiek veikta reizi 10 gados visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=95&newsid=93135).

Kā stāsta CSP Lauksaimniecības statistikas daļas vadītāja Anita Raubena, 2010. gada lauksaimniecības skaitīšanas informācijas ieguves 1. posms noritēja šā gada aprīlī un maijā, kad CSP intervētāji aptaujāja ES platību maksājumu pretendentus Lauku atbalsta dienesta Reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs un sektoros, kur tika pieņemti lauksaimnieku atbalsta maksājumu pieteikumi. Šādā veidā iegūstot informāciju tika ekonomēts gan laiks, gan arī valsts finanšu līdzekļus. Pirmajā lauksaimniecības skaitīšanas posmā tika iegūta informācija no 38,3 tūkst. lauku saimniecību.

2010. gada 1. jūlijā CSP sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) uzsāk lauksaimniecības skaitīšanas informācijas ieguves 2. posmu. Šī posma ietvaros LLKC intervētāji jūlijā un augustā apmeklēs lauku saimniecības, par kurām pavasarī netika iegūta informācija, un veiks intervijas saimniecībās.

Mazākās lauku saimniecības (kopumā apmēram 8 tūkst.) no jūlija līdz septembra beigām tiks aptaujātas pa tālruni ar CSP telefoninterviju centra starpniecību.

CSP pateicas par atsaucību lauksaimniekiem, kuri jau ir snieguši informāciju, Lauku atbalsta dienestam un LLKC par sadarbību un atbalstu, kā arī cer uz turpmāku atsaucību un sapratni lauksaimniecības skaitīšanas norisē.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana