Jaunumi ekonomikā

Divu mēnešu laikā kopš apgrozāmo līdzekļu aizdevumu programmas realizācijas sākuma apgozāmo līdzekļu aizdevumus saņēmuši 84 lauksaimniecības uzņēmumi

Ilze Vabole, AgroPols
08.07.2010

Hipotēku bankas realizētajā apgrozāmo līdzekļu aizdevumu programmā lauksaimniekiem līdz šā gada 7. jūlijam izsniegti aizdevumi par kopējo summu 2,1 miljons latu, informēja"Hipotēku bankas" sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte. Divu mēnešu laikā kopš programmas realizācijas sākuma apgozāmo līdzekļu aizdevumus saņēmuši jau 84 lauksaimniecības uzņēmumi.

S. Eglīte stāsta, ka lauksaimniecības uzņēmumu nodarbošanās nozaru griezumā lielākais aizdevumu īpatsvars ir graudaugu ražošanai (55% aizdevumu), piena lopkopībai (18%), dārzeņu audzēšanai (8%), kā arī jauktās lauksaimniecības uzņēmumiem (8%).

Hipotēku bankas Atbalsta programmu pārvaldes ALTUM vadītājs Juris Cebulis: "Vislielākais piešķirto aizdevumu skaits ir Bauskas reģionā, kurā tradicionāli ir lielāka lauksiamniecības uzņēmumu koncentrācija. Tāpat aktīvi reģioni ir Jelgava, Saldus un Ogre. Kopš programmas realizācijas sākuma ir pagājuši divi mēneši. Ņemot vērā, ka valdība piešķīra līdzekļus apgrozāmajiem līdzekļiem lauksaimniekiem laikā, kad pavasara darbi jau bija sākušies, programmas realizācijas gaita šobrīd ir vērtējama kā laba. Ņemot vērā, ka apgrozāmo līdzekļu nepieciešamība lauksaimniecības produktu ražotājiem ir nepārtraukta, esam gandarīti, ka varam lauksaimniekiem tos piedāvāt."
Sk. arī rakstu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana