Jaunumi ekonomikā

PVD karstajā laikā turpina pārbaudes

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
02.08.2010

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) karstajā laikā turpina pārbaudes un pastiprināti kontrolē pārtikas produktu realizāciju tirdzniecības un ēdināšanas uzņēmumos. Dienesta inspektori, veicot pārbaudes pārtikas izplatīšanas uzņēmumos, pārliecinājās, ka neskatoties uz karsto laiku, kas rada lielu risku ātri bojājušos produktu uzglabāšanai un tirdzniecībai, situācija ir uzlabojusies un konstatētie pārkāpumi pārtikas izplatīšanas uzņēmumos ir nebūtiskāki un retāk apdraud patērētāju veselību. No 20. līdz 26. jūlijam dienesta inspektori pārbaudīja 373 uzņēmumus, no tiem 263 tirdzniecības un 110 sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus.

Pārbaužu laikā gandrīz pusei pārbaudīto uzņēmumu galvenokārt konstatēja dažādas sīkas neatbilstības normatīvo aktu prasībām, kas neietekmē pārtikas produktu kvalitāti un nekaitīgumu Taču joprojām pārtikas izplatīšanas uzņēmumiem nopietni jāseko tam, kā uzņēmumā tiek ievērotas higiēnas prasības, jo 35,1% pārbaudīto uzņēmumu joprojām ir nopietnas problēmas to ievērošanā. Lielākoties netiek ievērotas telpu un iekārtu higiēnas prasības, līdz ar to konstatē pārtikas piesārņojumu, pārkāpumus tehnoloģiskajos procesos, telpu un darba virsmu nepiemērotību u.c. higiēnas pārkāpumus.

Šajā pārbaudes nedēļā no apgrozības izņemti kopā 188,20 kg produkti un 630 dažādas gabalpreces. Galvenokārt inspektori šādi rīkojušies vai nu neievērotu derīguma termiņu dēļ, vai arī tādēļ, ka pārtikas produkti jau bija sākuši bojāties. No apgrozības visbiežāk izņemti piena, gaļas un gaļas izstrādājumu produkti, kā arī graudaugu produkti un dažādi jauktie produkti.

30 gadījumos PVD inspektori pārtikas izplatīšanas uzņēmumiem piemērojuši naudas sodus, kopumā par 1290 latiem. 23 gadījumos sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli: 4 gadījumos par pārtikas produktu izplatīšanas apturēšanu un 19 gadījumos par pārtikas izņemšanu no apgrozības.

PVD aicina patērētājus būt atsaucīgiem un ziņot par iespējamiem pārkāpumiem pārtikas apritē, zvanot uz dienesta uzticības tālruni – automātisko atbildētāju 67027402. PVD pārbauda visas saņemtās sūdzības!

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana