Jaunumi ekonomikā

Zināmi konkursa „Gada cilvēks Latvijas Lauksaimniecības un pārtikas nozarē 2010” uzvarētāji

Ineta Vilciņa, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
20.08.2010

Pēc daudzu stundu darba un apspriedēm vairāku dienu garumā ekspertu žūrija Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētāja Andra Jaunsleiņa vadībā lēma par uzvarētājiem konkursa „Gada cilvēks Latvijas Lauksaimniecības un pārtikas nozarē 2010” izcilākajiem līderiem četrās nominācijās.


Pēc daudzu stundu darba un apspriedēm vairāku dienu garumā ekspertu žūrija Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētāja Andra Jaunsleiņa vadībā lēma par uzvarētājiem konkursa „Gada cilvēks Latvijas Lauksaimniecības un pārtikas nozarē 2010” izcilākajiem līderiem četrās nominācijās.

“Uzņēmuma sekmes ir tieši saistītas ar tā vadītāja talantu un pašaizliedzību”, uzsver žūrijas pārstāve, Latvijas darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle.

Konkursa kategorijā izaugsme - par spēju nodrošināt ievērojamu produktu ražošanas apjomu kāpumu, sortimenta paplašināšanu un radīt arvien jaunus patērētāju vidū iecienītus produktus un, tos ražojot, pastāvīgi nodrošināt augstu un nemainīgu kvalitāti uzvarējusi Edīte Strazdiņa, kooperatīva „Mūsmāju dārzeņi” valdes priekšsēdētāja, z/s „Galiņi” vadītāja.

“Krīzes apstākļos daudziem zīmolvedība un inovācijas šķiet nesavienojamas un pat nevajadzīgas lietas. Sak’ pārcietīsim šo laiku, vēlāk būs labāk”, šādam uzskatam iebilst biedrības „Mārketinga padome” direktore Ingūna Gulbe: “Ir uzņēmēji, kas domā tieši otrādi.”

Nominācijā gada balva inovācijā balvu saņem Ināra Šure, A/s „Aldaris” valdes priekšsēdētāja.

Nominācijā gada balva zīmolvedībā balvu saņem Valdis Blūms, A/s „Latfood“ valdes priekšsēdētājs.

Nominācijā gada balva eksportā balvu saņem Indulis Jansons, Vidzemes agroekonomiskās kooperatīvās sabiedrības valdes priekšsēdētājs.

Konkursam kopumā tika pieteikti vairāk nekā 40 ražotāji. Žūrijā darbojās eksperti no Pārtikas un veterinārā dienesta, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta, mārketinga analītiķi, kā arī citi nozares speciālisti. Komisijas lēmums un Zaļās karotītes mājas lapā fiksētie balsojumi attiecībā 50:50 sastādīja gala vērtējumu.

Māra Eiklona, kurš žūrijā pārstāv Pārtikas un veterināro dienestu, viedoklis ir: „Ikviens uzņēmums sākas ar cilvēku, un, jo vairāk atzinību guvušu cilvēku ir pārtikas nozarē, jo veiksmīgāki un konkurētspējīgāki ir Latvijas pārtikas ražotāji ne vien Latvijā, bet arī pasaulē. Pārtikas un veterinārais dienests, kurš vienmēr ir gatavs Latvijas ražotājiem palīdzēt gan ar profesionālu padomu, gan kritiku, gan jaunu eksporta tirgu apgūšanu, priecājas par to, ka Latvijas pārtikas nozarē strādā ļoti daudzi cilvēki, kuriem žūrija vēlas dot titulu „gada cilvēks pārtikas nozarē”. Taču balvas ir tikai četras, bet tās būs godam nopelnītas.”

Uzvarētāju apbalvošana Rīgas mēra Nila Ušakova vadībā notiks Rīgas svētku ietvarā sestdien, 21. augustā no plkst. 11.00 Vērmanes dārza estrādē.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana