Jaunumi ekonomikā

"Swedbank" deviņos mēnešos visaktīvāk kreditēja pārtikas un lauksaimniecības nozari

AgroPols
29.10.2014

Kopējais jaunā finansējuma apjoms, ko Swedbank piešķīrusi uzņēmumiem 9 mēnešos, ir 301 miljoni eiro, kas izmantots gan projektu attīstīšanai, gan investīcijās iekārtās un efektivitātes palielināšanā. Gandrīz 111 miljoni no kopējā jaunā finansējuma ir izsniegti mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Visvairāk šajā periodā jauno finansējumu saņēmušas lauksaimniecības nozare un pārtikas apstrāde (26%), tirdzniecība un transportēšana (19%), kā arī informācijas tehnoloģiju un datoru pakalpojumu nozare (14%).

"Visaktīvāk no uzņēmējdarbības nozarēm mūsu finansējumu šā gada deviņos mēnešos izmantojuši tieši lauksaimnieki. Turklāt ievērojama aktivitāte bijusi arī, neskatoties uz to, ka šis gads bijis bez jaunu ES atbalstītu projektu apguves. Esam gandarīti, ka ilgtermiņa attiecību veidošana rezultējas arī ļoti praktiskā atbalstā mūsu klientu mērķiem: lauksaimniecības zemes iegādei, tehnikas pirkumiem, kūtsmēslu krātuvēm un slaukšanas iekārtām, apgrozāmo līdzekļu finansēšanai," saka Raimonds Miltiņš, Swedbank lauksaimniecības eksperts.

Informāciju sagatavoja Kristīne Jakubovska, "Swedbank" uzņēmumu komunikācijas virziena vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana