Viedokļi

Piena rūpnīcas projekta īstenotāji pieprasīs "Preiļu siera" vadītājam atsaukt izteikumus par naudas atmazgāšanu

Ingrīda Mičāne, Leta
16.03.2011

Piena kooperatīva "Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs vadītājs Uldis Krievārs pieprasīs no AS "Preiļu siers" valdes priekšsēdētāja Jāzepa Šnepsta atvainošanos par izteikumiem saistībā ar naudas atmazgāšanu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja kooperatīva pārstāvji.

Kā ziņots, "Preiļu siers" vadītājs norādīja, ka jaunā piena rūpnīca Jelgavā, kuras būvniecība projekta apstiprināšanas gadījumā varētu sākties jau šogad, ir "naudas atmazgāšanas projekts, kam nav sasaistes ar reālo ražošanu un pienesumu piena industrijā" (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=97&newsid=94564).

"Šnepsta kunga publiskie izteikumi par naudas atmazgāšanu ir gana spēcīgs arguments, lai viņš varētu griezties tiesībsargājošās institūcijās ar iesniegumu. Vai arī pretēji - man vai SIA "Latvijas Piens" ir pamats vērsties tiesā sakarā ar apmelojumu un goda aizskaršanu. "Preiļu piena" valdes priekšsēdētāja teiktais viennozīmīgi ir nepatiesa ziņa. Sakarā ar šis ziņas izplatīšanu Šnepstam tiks nosūtīta pretenzija ar prasību nekavējoties atsaukt šo nepatieso ziņu," sacīja Krievārs.

Uzņēmējs akcentēja, ka Eiropas piešķirtā līdzfinansējuma mērķis ir piena nozares restrukturizācija un kooperatīvu kā ražotāju stiprināšana. "Šis projekts apliecina, ka zemnieki patlaban nostiprina savas kā ražotāju pozīcijas un spēj attīstīties. Kooperācija devusi iespēju "pamainīt" spēles noteikumus, ļaujot zemniekiem pašiem ražot un pārstrādāt pienu."

Attiecībā uz finansējumu Krievārs norādīja, ka absurdi minēt citas nozares kā zaudētājas. "Eiropa ir stingri norādījusi, ka nauda izmantojama piena nozares kapacitātes stiprināšanai, kam arī atbilst iesniegtais projekts. To realizējot, piena pārstrāde patiešām 100% paliks Latvijas zemnieku rokās, nevis nonāks ārzemju investoru pārvaldībā. Apmelojumu pamatā ir vienkārša patiesība, ka, realizējot projektu, saasināsies konkurence piena pārstrādāju vidū, tādēļ tiek izmantoti visi līdzekļi - "melnais PR", publiska mana un citu kooperatīvu biedru goda aizskaršana," rezumēja uzņēmējs.

Leta

x

Paroles atgadināšana