Viedokļi

Piteronoks: Pārstrādātāji Āfrikas cūku mērim gatavi; cūkgaļu iepirks Eiropā

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
30.06.2014

Valdībai nekavējoties jāpieņem lēmums par stingrāku rīcību mežacūku izšaušanā, kas līdztekus Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) un Valsts policijas noteiktajiem pasākumiem ir vienīgā izeja mazināt riskus saistībā ar Āfrikas cūku mēra izplatību, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas valdes priekšsēdētājs un AS "Rēzeknes gaļas kombināts" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.

"Mežacūkas jau tiek šautas, tomēr tas notiek ļoti pasīvi. Jāpieņem lēmums, kas šo procesu pastiprinātu un mednieki būtu ieinteresēti. Savukārt par tālāko lietu virzībā kopumā pilnībā atbildīgs PVD," sacīja Piteronoks.

Viņš arī norādīja, ka gaļas pārstrādātāji jau laicīgi ir modelējuši situāciju, ka agri vai vēlu Āfrikas cūku mēris tiks konstatēts arī Latvijā.

"Pagaidām seku nebūs, bet jau gatavojamies iepirkt gaļu Vācijā, Beļģijā un citviet Eiropā . Ar to nebūs problēmu. Cenas Eiropā un Latvijā izejvielai neatšķiras, jo to nosaka birža, un Latvijas zemnieki ir izglītoti un jau sen iemācījušies "strādāt" ar biržas cenām, tām piemērojoties," atzina uzņēmējs.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana