Laidiens no arhīva:

Agropols

Zemkopības ministrs Maskavā pārrunā lauksaimniecības produktu eksporta veicināšanas jautājumus

Solveiga Lazovska, LR Zemkopības ministrija (ZM)
12.02.2010

11. februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē Maskavā tikās ar Maskavas valdības ministru, Patērētāju, tirgus un pakalpojumu departamenta vadītāju Vladimiru Mališkovu, Krievijas tirdzniecības palātas vadītāju Jevgēņiju Primakovu, piedalījās diskusijā ar Latvijas un Krievijas uzņēmējiem, kā arī un apmeklēja Latvijas stendu starptautiskajā izstādē "Prodexpo 2010".

J.Dūklavs un V.Mališkovs tikšanās laikā pārrunāja Latvijas un Krievijas uzņēmēju savstarpējās sadarbības jautājumus. Diskusijā, kurā piedalījās Latvijas un arī Krievijas uzņēmēji - veikalu tīklu pārstāvji, tika norādīts, ka Krievijā ir interese par Latvijā ražotiem pārtikas produktiem, taču Krievijas patērētājs gaida arī jaunus un netradicionālus Latvijas produktus, kas atšķiras no ierastās Krievijā piedāvātās mūsu valstī ražotās pārtikas. V.Mališkovs norādīja, ka īpaši tiek meklēti jauni produktu ražotāji un jauni pārtikas zīmoli. Savukārt J.Dūklavs atzīmēja, ka šī ir lieliska iespēja Latvijas un Krievijas uzņēmējiem apmainīties jau ar konkrētu informāciju par sadarbību tirdzniecībā.

Savukārt, J.Dūklavam tiekoties ar J.Primakovu, tika risināti sadarbības jautājumi, lai paātrinātu robežkontroles procedūras starp Latviju un Krieviju, nodrošinot Latvijas produktu ātrāku aizkļūšanu līdz mūsu kaimiņvalsts veikalu plauktiem. Tika pārrunāta arī Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas Muitas ūnijas noteikto paaugstināto ievedmuitas nodokļu ietekme uz savstarpējo tirdzniecību. Zemkopības ministrs sarunā norādīja, ka šie muitas nodokļi negatīvi ietekmēs vairāku Latvijai nozīmīgu eksporta produktu, tostarp dzīvu cūku eksporta plūsmu uz Krieviju.

Tāpat zemkopības ministrs dienas gaitā kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju un Latvijas vēstnieku Krievijā Edgaru Skuju apmeklēja Starptautisko pārtikas, dzērienu un iepakojuma izstādi "Prodexpo 2010", kur Latvijas stendā savu produkciju Krievijas patērētājiem piedāvā 11 lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumi un 7 zivju pārstrādes uzņēmumi.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana