Druskas

Ir mums tāda ministre IB-iņa

Andris Miglavs, AgroPols
18.01.2024

Ir mums tāda ministre IB-iņa. Publiski - iejutīgi smaidoša. Kas tagad, pēc 4 mēnešu atrašanās savā amatā, sapratusi, ka nonākusi strupceļā (viņa nonākusi, un nevis ministrija) Garkalnes pagasta sadalīšanas jautājumā.
 
Tā vietā, lai
(a) norādītu Ropažu Domei, ka šajā lēmumā prioritāri jārēķinās ar iedzīvotāju viedokli, kā tas pusgadu ilgā procesā tika solīts,
vai
(b) vienkārši iesniegtu tiesību aktu grozījumu projektu, kurā būtu labota iepriekšējā Saeimas sasaukuma un tā vadītās valdības neizdarība procedūras formulēšanā,
viņa sāk galdā likt vēl citus variantus, kas vēl mazāk ieklausās iedzīvotāju viedoklī.
 
Šis process ir parādījis, ka esošā Ropažu novada Dome tās priekšsēdētājas vadībā atklāti un nesodīti rīkojas ar Garkalnes pagasta teritoriju kā ar savu privātīpašumu, bet ar iedzīvotājiem kā ar pieradināmiem kucēniem - sak, gan jau Jūs pieradīsiet pie jaunā saimnieka. Ja gribēsiet ēst un dzert.
 
Tā vietā, lai, atbilstīgi jūnijā abu domju vadību tikšanās laikā panāktajai kopizpratnei (ka sadalīšanas (vai pat faktiskas nesadalīšanas) lēmuma pamatā liekama iedzīvotāju griba), izpildītu iedzīvotāju vairākuma balsojumā izteikto gribu un lielāko Garkalnes pagasta daļas teritoriju piedāvātu iekļaut Ādažu novadā.
 
Tā, kā demokrātiskas aptaujas procesā to gana nepārprotami pieteica Garkalnes iedzīvotāju vairākums.
Tāda tipiska Latvijas attīstībai (pūcistiem) piederīga politiķa rīcība. Principā nerēķināties ar sabiedrības viedokli, kā to iepriekšējā sasaukuma laikā sistēmiski darīja P-P duets? Premjera AKK atbalstīts....
 
Jeb varbūt nu jau panākta pagaidām nepubliskota vienošanās turpmāk pieslieties JV, un tāpēc IB-iņa izliekas neredzam Ropažu novada Domes rīcību?
Katrā ziņā IB-iņa skaidri turpina iet JP-ces un ATP–ša ieto centrālās varas voluntārās vardarbības ceļu, praktiski pilnībā ignorējot iedzīvotāju viedokli un vēlmes. Savu voluntāro mērķu īstenošanai demagoģiski manipulējot ar publiskās varas instrumentiem.
 
Un vispār - šis aizvadītais gads ir parādījis, ka ne JP-ce ar savu kompāniju ir bijuši galvenie sabiedrības pašnoteikšanās un demokrātijas procesa apspiedēji, bet ka galvenais šī procesa virzītājs ir tieši Jaunā Vienotība, un P-P duets ir bijuši tikai Jaunās vienotības rokaspuiši.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana