Ekonomika un finanses

Vairākos likumos veiks grozījumus saskaņā ar Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošo iestāžu reorganizāciju

Solveiga Lazovska, LR Zemkopības ministrija (ZM)
26.10.2009

Ceturtdien, 22.okt., valdība izskatīja vairākus Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos likumprojektus, kuros iekļauti grozījumi, kas saistīti ar Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošo iestāžu reorganizāciju un optimizāciju.

Likumprojektā "Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā" noteikts, ka pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) sastāvā ar 2010.gada 1.janvāri vairs nav Nacionālā diagnostikas centra un tā laboratoriju. Dokumenta projektā noteiktas arī ar valdības 2009.gada 6.oktobra lēmumu izveidotā valsts zinātniskā institūta "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts" funkcijas PVD veikto valsts uzraudzības un kontroles darbību nodrošināšanā. Atdalot no PVD tā struktūrvienību - Nacionālo diagnostikas centru, tiešās valsts pārvaldes iestādēs strādājošo amata vietu skaits samazinās par 286 amata vietām, tajā skaitā par 18 ierēdņu amata vietām.

Tāpat arī likumprojektā "Grozījumi Veterinārmedicīnas likumā", saskaņā ar Nacionālā diagnostikas centra funkciju nodošanu jaunizveidotajam Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūtam, noteikts, ka institūts veiks laboratoriskos izmeklējumus un starplaboratoriju salīdzinošo testēšanu. Līdz ar to PVD ar 2010.gada 1.janvāri nesniegs laboratoriskos pakalpojumus un tā funkcijas laboratoriskajos un diagnostiskajos izmeklējumos nodrošinās Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts.

Likumprojektā "Grozījums Ģenētiski modificēto organismu aprites likumā" arī noteikts, ka ar valdības lēmumu izveidotais valsts zinātniskais institūts "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts" 2010.gada 1.janvārī pārņem PVD struktūrvienību "Nacionālais diagnostikas centrs". Tādējādi turpmāk institūts veiks līdzšinējās PVD Nacionālā diagnostikas centra funkcijas ģenētiski modificēto organismu aprites jomā.

Zemkopības ministrija, izstrādājot likumprojektu "Grozījumi Zvejniecības likumā", noteikusi, ka ar valdības lēmumu izveidotais valsts zinātniskais institūts "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts" un Zemkopības ministrija ar 2010.gada 1.janvāri veiks līdzšinējās valsts aģentūras "Latvijas Zivju resursu aģentūra" funkcijas zivsaimniecības jomā.

Tāpat likumprojektā "Grozījums Sugu un biotopu aizsardzības likumā" ZM iestrādājusi grozījumu, ka ar 2010.gada 1.janvāri ZM pildīs līdzšinējās Latvijas Zivju resursu aģentūras funkcijas zivsaimniecības jomā un noteiks mikroliegumus īpaši aizsargājamo zivju sugu nārsta vietās.

Plānots, ka šo likumu grozījumi stāsies spēkā 2010.gada 1.janvārī.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana