Ekonomika un finanses

PVD no nākamā gada apkopos atzītu mājlopu savākšanas centru un tirgotāju telpu sarakstu. To paredz MK noteikumu projekts

AgroPols
05.11.2009

Šodien valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Zemkopības ministrijas sagatavotais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts „Veterinārās prasības govju un cūku apritei”.
Šobrīd spēkā ir MK 2004. gada 13. aprīļa noteikumi Nr. 301 „Veterinārās prasības govju un cūku apritei”. Ņemot vērā, ka grozījumu apjoms ir liels, tika sagatavots jauns MK noteikumu projekts.

Izmaiņas noteikumos:
- Pārtikas un veterinārais dienests sākot ar 2010. gada 1. janvāri apkopos atzītu govju un cūku savākšanas centru, reģistrētu tirgotāju un atzītu tirgotāju telpu sarakstu. Informācija būs pieejama publiski internetā;
- Precizētas vispārīgās un veterinārās prasības, kas jāievēro govju un cūku tirdzniecībai ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, tostarp prasības savākšanas centriem un tirgotāju telpām, kā arī prasības pārvadātājiem un transportlīdzekļiem, ko izmanto minēto dzīvnieku pārvadāšanai.

Tāpat šīs dienas sanāksmē ir izsludināts MK noteikumu projekts „Grozījumi Ministru kabineta 2004. gada 30. marta noteikumos Nr. 206 „Noteikumi par veterinārajām prasībām aitu un kazu apritei””, kas paredz, ka PVD ar 2010. gada 1. janvāri savā tīmekļa vietnē ievietos arī atzīto aitu un kazu savākšanas centru, tirgotāju un to komercdarbībā izmantoto telpu sarakstu, kas būs pieejams sabiedrībai un citām dalībvalstīm.

Noteikumu projekti stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.


 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana