Ekonomika un finanses

Būs jāiegūst atļauja traktortehnikas vadītāju apmācībai

Inese Galeja, AgroPols
26.11.2009

Būs jāiegūst atļauja traktortehnikas vadītāju apmācībai

Šodien valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Prasības komersantiem, mācību iestādēm un speciālistiem, kas nodrošina traktortehnikas vadītāju sagatavošanu, apmācības procesa kontroles kārtība un traktortehnikas vadītāju sagatavošanas programmas”.

Traktortehnikas vadītājus sagatavot ir tiesības mācību iestādei, ja:
- tā ir saņēmusi mācību atļauju;
- ja šīs iestādes darbību reglamentējošā dokumentā (nolikumā, statūtos) vai izglītības programmā ir ietverta norāde par traktortehnikas vadītāju sagatavošanu.

Mācību atļaujas izsniegs Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA).

Lai saņemtu traktortehnikas vadītāju mācību atļauju, mācību iestādei VTUA jāiesniedz iesniegums un mācību procesa nodrošināšanai nepieciešamie dokumenti par pasniedzēju kvalifikāciju, kā arī dokumenti par mācību traktortehnikas, mācību telpu un sākotnējās apmācības laukuma izmantošanu.

Noteikumu projekts paredz uzlabot traktortehnikas vadītāju apmācības procesu. Jau ir izstrādātas apmācību programmas katrai traktortehnikas kategorijai atbilstoši Ceļu satiksmes likumā noteiktajam traktortehnikas vadītāju kategorijām.

Pašreiz spēkā esošā licence traktortehnikas vadītāju sagatavošanai, kas izsniegta pirms šo noteikumu spēkā stāšanās, būs derīga līdz jaunas mācību grupas reģistrēšanai VTUA.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana