Ekonomika un finanses

Noteiks valsts polderu ekspluatācijas un uzturēšanas maksājumu aprēķināšanas kārtību

Ilze Vabole, AgroPols
19.03.2010

Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumus „Noteikumi par valstij piederošo polderu sūkņu staciju un inženierbūvju ekspluatācijai un uzturēšanai nepieciešamajiem aprēķiniem un maksājumiem”, ko šodien izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Atbilstoši no 2010. gada 25. janvāra spēkā esošajam Meliorācijas likumam, no 2010. gada 3. ceturkšņa valsts polderu sūkņu stacijas un inženierbūves tiks ekspluatētas un uzturētas, iekasējot maksājumus no attiecīgā poldera platībā esošās zemes īpašniekiem vai tiesiskiem valdītājiem.

Saskaņā ar meliorācijas likumu ir noteikts pārejas periods maksājumu iekasēšanai no polderu platībā esošās zemes īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem, paredzot, ka par polderu sūkņu staciju un inženierbūvju ekspluatāciju un uzturēšanu zemes īpašnieki un tiesiskie valdītāji sāk maksāt ar 2010. gada 1. jūliju 50% apmērā no kopējām polderu sūkņu staciju un inženierbūvju ekspluatācijas un uzturēšanas izmaksas izmaksām.

Izstrādātais noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā valsts polderu platībās un to ietekmes zonā esošiem zemes īpašniekiem vai tiesiskajiem valdītājiem aprēķina maksājumus par valsts poldera sūkņu stacijas un inženierbūvju ekspluatāciju un uzturēšanu, kā arī kārtību, kādā tiek veikti maksājumi un kāda ir finansējuma attiecība starp polderu platībā un to ietekmes zonā esošās zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju un valsti.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana