Ekonomika un finanses

ZM izstrādājusi labturības prasības zosu, pīļu un muskuspīļu turēšanai

Aija Zariņa, AgroPols
08.04.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Labturības prasības zosu, pīļu un muskuspīļu turēšanai”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa. Noteikumu projektu 8. aprīlī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Jaunie noteikumi nosaka labturības prasības mājas zosu un to krustojumu, mājas pīļu, muskuspīļu, mājas pīļu un muskuspīļu hibrīdu turēšanai. Noteikumus piemēro novietnēs, kurās tur vismaz 50 pieaugušus vienas šķirnes putnus produkcijas iegūšanai vai ciltsdarbam.

Noteikumi izstrādāti saskaņā ar Eiropas konvenciju par lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzību, ko Latvija ratificējusi 2007. gadā. Konvencija attiecas uz dzīvnieku turēšanu, aprūpi un izmitināšanu, jo īpaši uz modernās intensīvās lopkopības sistēmās iesaistītiem dzīvniekiem, kurus audzē vai tur pārtikas, vilnas, ādas vai kažokādas ražošanas nolūkā vai kādā citā lauksaimnieciskā nolūkā.

Šo noteikumu prasību izpildi uzraudzīs Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Latvijā reģistrēti aptuveni 350 zosu un 350 pīļu turētāju.

Paredzams, ka noteikumu projekts stāsies spēkā ar 2011. gada 1. janvāri.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana