Ekonomika un finanses

Valdība apstiprina likumprojektu, kas novērš Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas prasību dublēšanu Dzīvnieku barības aprites likumā

Aija Zariņa, AgroPols
21.04.2010

Valdība 20. aprīlī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto likumprojektu "Grozījumi Dzīvnieku barības aprites likumā", vēsta ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Antra Elste.

No 2010. gada 1. septembra tiks piemērota Eiropas Parlamenta un Padomes Regula Nr.767/2009, kas nosaka Dzīvnieku barības aprites likumā iepriekš minētas definīcijas, kā arī barības marķēšanas, iepakošanas, tirdzniecības prasības.

Likumprojekta mērķis ir novērst Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas prasību dublēšanu Dzīvnieku barības aprites likumā, kā arī precizēt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām.

Grozījumi paredz izslēgt tos likuma pantus, kuros ietvertās tiesību normas dublē Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas prasības. Tā kā Ministru kabineta noteikumos "Noteikumi par prasībām tirdzniecības vietai, kur pārdod mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumus no atvērta oriģinālā iepakojuma, un šīs tirdzniecības vietas reģistrācijas kārtību" un "Noteikumi par atļautajām dzīvnieku barības piedevām un bioproteīniem, kā arī to aprites kārtību" ietvertas tās pašas prasības, ko no 2010. gada 1. septembra noteiks Eiropas Parlamenta un Padomes Regula, šie noteikumi zaudē spēku.

Tāpat likumprojekts precizē definīcijas, kas ir ietvertas Regulā Nr.767/2009, jo Latvijas normatīvajos aktos tiek lietoti atšķirīgi termini, lai gan to jēdziens neatšķiras.

Likumprojekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas Saeimā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana