Ekonomika un finanses

Lai novērstu patērētāju maldināšanu, precizētas marķēšanas prasības saliktiem piena produktiem

Ilze Vabole, AgroPols
14.05.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasības piena produktiem, saliktiem piena produktiem un piena produktu izstrādājumiem” , informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa. To 13. maijā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Kā skaidro V. Kalniņa, šobrīd spēkā esošie MK 2003. gada 16. septembra noteikumi Nr. 521 „Klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasības piena produktiem, saliktiem piena produktiem un piena produktu izstrādājumiem” ir sagatavoti jaunā redakcijā.

Lai novērstu patērētāju maldināšanu, noteikumu projektā ir precizētas marķēšanas prasības saliktiem piena produktiem vai piena produktu izstrādājumiem, kuriem ir pievienoti citi pārtikas produkti vai sastāvdaļas, kas ir vai nav gabalveida, kā arī, ja ir pievienots cita pārtikas produkta aromatizētājs.

Tāpat noteikumu projekts paredz, ka turpmāk siera ražotājiem blakus siera tirdzniecības nosaukumam vai marķējumā būs jānorāda informācija par tauku saturu siera sausnā procentos.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40176229

AgroPols

x

Paroles atgadināšana