Ekonomika un finanses

Samazinās uzskaiti dzīvo zivju mazumtirgotājiem

Aija Zariņa, AgroPols
21.05.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2005. gada 13. decembra noteikumos Nr. 947 „Labturības prasības dzīvu zivju turēšanai un nogalināšanai pārtikas uzņēmumu mazumtirdzniecības vietās”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa. To 20. maijā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts paredz atvieglot prasības dzīvu zivju turēšanai un nogalināšanai pārtikas uzņēmuma mazumtirdzniecības vietā no zivju saņemšanas brīža līdz to pārdošanai patērētājam.

Turpmāk dzīvo zivju mazumtirgotājiem nevajadzēs veikt atsevišķu zivju izcelsmes vietas, zivju skaita, svara, ievietošanas datuma un blīvuma uzskaiti, jo šī informācija ir pieejama citos uzņēmuma dokumentos.

Tāpat nebūs nepieciešams uzskaitīt nobeigušās un iznīcinātās zivis, reģistrēt ūdens kvalitātes rādītāju kontroles rezultātus un informāciju par turēšanas tvertnes atbrīvošanu no zivīm, mazgāšanu un dezinfekciju, tādējādi būtiski samazinot administratīvo slogu mazumtirgotājiem.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) arī turpmāk uzraudzīs un kontrolēs  prasību ievērošanu pārtikas uzņēmumu mazumtirdzniecības vietās.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”. 

Informācija: saite

AgroPols

x

Paroles atgadināšana