Ekonomika un finanses

Jauni noteikumi veterināro recepšu noformēšanai un uzglabāšanai

Aina Odziņa, AgroPols
21.05.2010

Zemkopības ministrija ( ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektus „Veterinārās receptes noformēšanas kārtība” un „Veterinārās īpašās receptes izrakstīšanas un uzglabāšanas kārtība”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Antra Elste. Ar to 20. maijā iepazinās valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts „Veterinārās receptes noformēšanas kārtība” nosaka kārtību, kādā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) tipogrāfiski izgatavo veterināro recepšu veidlapas un kā praktizējošs veterinārārsts noformē veterināro recepti, kā arī paredz, ka veterināro recepšu apriti kontrolēs PVD.

Noteikumu projekts „Veterinārās receptes noformēšanas kārtība” aizstās pašlaik spēkā esošos veterināro recepšu noformēšanas kārtību regulējošos noteikumus, jo tajos ir veikti apjomīgi juridiska un saturiska rakstura precizējumi un labojumi.

Jaunajā noteikumu projektā paredzēts nodrošināt vienotu terminu lietošanu, piemēram, iepriekšminētais termins „sertificēts veterinārārsts” tiks aizstāts ar terminu „praktizējošs veterinārārsts”, kā arī terminu „dzīvnieku īpašnieks” aizstās ar terminu „dzīvnieka īpašnieks un turētājs”. Tāpat ir noteikta prasība, ka uz vienas receptes atļauts izrakstīt tikai vienu zāļu formu. Precizēts arī veterinārās receptes veidlapas noformējums.

Noteikumu projekts „Veterinārās īpašās receptes izrakstīšanas un uzglabāšanas kārtība” ir sagatavots, lai noteiktu kārtību, kādā izraksta un uzglabā veterinārās receptes Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru II un III sarakstā iekļautajām zālēm un vielām (īpašās receptes) un paredz, ka īpašo recepšu apriti kontrolēs Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Abi noteikumu projekti stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Ar noteikumu projektu „Veterinārās receptes noformēšanas kārtība” var iepazīties šajā saitē:
http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40177144

Ar noteikumu projektu „Veterinārās īpašās receptes izrakstīšanas un uzglabāšanas kārtība” var iepazīties šajā saitē:
http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40177146

AgroPols

x

Paroles atgadināšana