Ekonomika un finanses

Lauksaimniecības datu centrs turpmāk apkopos datus par bioloģiskajām saimniecībām

Aija Zariņa, AgroPols
02.06.2010

Valdība 1. jūnijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Grozījumi Ministru kabineta 2009. gada 26. maija noteikumiem Nr.485 „Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība””, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Solveiga Lazovska .

Tā kā 2009. gadā tika pieņemta jauna Eiropas Komisijas regula parbioloģiskām prasībām akvakultūrai (akvakultūras dzīvniekiem, jūras aļģēm), tad ar attiecīgiem ZM izstrādātiem grozījumiem tiek papildināti MK noteikumi „Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība”, tādējādi precizējot bioloģiskās lauksaimniecības produktu apritē iesaistīto pušu pienākumus, tiesības un atbildību. Līdz ar to turpmāk Pārtikas un veterinārais dienests veiks kompetentās institūcijas funkcijas attiecībā arī uz akvakultūras produktu ražošanu.

S. Lazovska stāsta, ka grozījumi normatīvajā aktā arī nosaka, ka turpmāk bioloģiskās lauksaimniecības statistikas datus apkopos Lauksaimniecības datu centrs. Līdz ar to turpmāk bioloģisko saimniecību kontroles institūcijas elektroniski nosūtīs bioloģiskās lauksaimniecības statistikas kopsavilkumu Lauksaimniecības datu centram, kas īstenos bioloģiskās lauksaimniecības statistikas informācijas sistēmas pārziņa funkcijas.

Latvijā ir vairāk nekā 4000 bioloģiskās lauksaimniecības kontroles sistēmā iekļauto juridisko un fizisko personu.

Normatīvais akts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana