Ekonomika un finanses

Vienkāršo pieteikšanās kārtību zvejas un akvakultūras produktu apstrādes atbalstam

Aija Zariņa, AgroPols
15.06.2010

Valdība 15. jūnijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 1. aprīļa noteikumos Nr. 241 „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam „Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde””, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa .

Noteikumu projekts paredz nepārtrauktu projektu iesniegumu pieņemšanas kārtību, lai atbalsts būtu pieejams visa gada garumā, tādējādi izvairoties no kampaņveida projektu iesniegumu pieņemšanas noteiktā termiņā.

Savukārt, lai nodrošinātu projektu ātrāku izvērtēšanu un lēmuma pieņemšanu, noteikumu projekts paredz, ka projektu iesniegumu vērtēšana tiek uzsākta uzreiz pēc to iesniegšanas Lauku atbalsta dienestā (LAD).

Pamatojoties uz pasākuma īstenošanas pieredzi iepriekšējās projektu iesniegumu iesniegšanas kārtās, noteikumos izdarīti vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas vienkāršo un precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus.

Papildus tiek atvieglota naudas plūsmas pārskatu pa mēnešiem un gadiem iesniegšanas kārtība LAD projektu iesniegumu iesniegšanas brīdī un īstenošanas laikā. Plānots, ka turpmāk naudas plūsmas pārskats nebūs jāiesniedz pa mēnešiem, bet tikai pa gadiem, turklāt atvieglotā formā.

Tāpat tiek samazināts arī Lauku atbalsta dienestā iesniedzamo dokumentu skaits. Turpmāk par informāciju saistībā ar Pārtikas un veterinārā dienestu (PVD), zemesgrāmatu nodaļu un Valsts ieņēmuma dienestu (VID) pārliecināsies Lauku atbalsta dienests.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildus informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40171013&mode=mk&date=2010-06-15

 

 

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana