Ekonomika un finanses

IIN maksātāji saņemto valsts atbalstu lauksaimniecībai ieņēmumos varēs iekļaut pakāpeniski

Aija Zariņa, AgroPols
18.06.2010

Ceturtdien, 17. jūnijā, Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti Finanšu ministrijas sagatavotie grozījumi noteikumos par individuālo komersantu finanšu pārskatiem, informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāve Agnese Beļkeviča.

Grozījumi paredz, ka IIN maksātājiem, kas grāmatvedību kārto divkāršā ieraksta sistēmā, saņemtās atbalsta summas (kas izpaužas kā tiešais nauda maksājums un nauda paredzēta ilgtermiņa ieguldījumu objekta iegādei, izveidošanai vai būvniecībai vai arī nauda tiks izlietota tikai nākamajā pārskata gadā) iekļaut ieņēmumos pakāpeniski iegādātā ilgtermiņa objekta atlikušajā lietošanas periodā. Tādējādi saņemtais atbalsts netiks ar nodokli aplikts uzreiz, bet pakāpeniski.

Grozījumi izstrādāti, jo saskaņā ar pagājušā gada decembra grozījumiem likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) summas, kas izmaksātas kā valsts atbalsts lauksaimniecībai vai Eiropas Savienības atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai no 2010. gada janvāra tiek iekļautas ar IIN apliekamajā bāzē. Līdz ar to šobrīd IIN maksātājiem nav iespēja ieņēmumos iekļaut saņemto atbalsta summu pakāpeniski iegādātā ilgtermiņa objekta atlikušajā lietošanas periodā (līdzvērtīgi kā to nosaka MK noteikumi, kuri attiecas uz uzņēmuma ienākuma nodokļa maksātājiem).

Noteikumu projektu vēl skatīs un par to lems MK sēdē.

Noteikumu projekts pieejams MK mājas lapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40180573 .

AgroPols

x

Paroles atgadināšana