Ekonomika un finanses

Valdība apstiprina Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumus

Ilze Vabole, AgroPols
29.06.2010

Valdība 29. jūnijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Šobrīd spēkā ir Ministru kabineta 2007. gada 17. jūlija noteikumi Nr. 502 „Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi”. Noteikumu projekts sagatavots, lai līdz šī gada 30. jūnijam ieviestu prasības, kas noteiktas Eiropas Komisijas (EK) 2009. gada 26. jūnija Direktīvā 2009/74/EK. Ņemot vērā to, ka noteikumu projektā ir precizētas vairākas tiesību normas, noteikumi tiek izdoti jaunā redakcijā.

Noteikumos precizēta sēklaudzētāju, sēklu sagatavotāju, saiņotāju un tirgotāju reģistrācijas kārtība, lauka apskates kārtība un sēklaudzēšanai noteiktās prasības. Noteikumos precizētas arī prasības standartsēklu iegūšanai, kvalitātes novērtēšanai un iesaiņojumu etiķetēšanai ar saiņotāja etiķetēm.

Tāpat noteikumos precizēti dokumenti, kas apliecina sēklas kvalitāti un paredzēta iespēja sertificēt pirmsbāzes un bāzes sēklas ar pazeminātu dīgtspēju, kā arī paredzēta iespēja pazemināt izlases sēklas kategoriju.

Noteikumi atceļ sertifikāta derīguma termiņu sertificētām sēklām.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildus informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40170071&mode=mk&date=2010-06-29

AgroPols

x

Paroles atgadināšana