Ekonomika un finanses

Valdība novirza finansējumu no pasākuma „Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana” uz pasākumu „Lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējā apmežošana”

Ilze Vabole, AgroPols
29.06.2010

Kā informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Solveiga Lazovska, valdība 29. jūnijā akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto rīkojumu par grozījumu Latvijas lauku attīstības valsts stratēģijas plānā 2007.–2013. gadam, novirzot finansējumu lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējai apmežošanai, kur šobrīd ir lielāka atbalsta pretendentu aktivitāte nekā plānots.

Rīkojums paredz novirzīt finansējumu no pasākuma „Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana”, kurā atbalsta pretendentu atsaucība ir maza, uz pasākumu „Lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējā apmežošana”, kur šobrīd atbalsta pretendenti ir ļoti aktīvi. Abi šie pasākumi ir vērsti uz prioritārās jomas – klimata pārmaiņas – mērķu sasniegšanu, lai nodrošinātu lielāku oglekļa piesaisti nākotnē.

Finansējuma pārdale ir nepieciešama, jo Lauku attīstības programmas 2007.–2013. gadam atbalsta pasākuma „Lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējā apmežošana” 3. kārtā, kas tika noteikta kā pēdējā kārta saistībā ar šo atbalsta veidu, atbalsttiesīgo pretendentu aktivitāte bija divas reizes lielāka, nekā plānots pirms šīs kārtas atvēršanas. Līdz ar to Lauku atbalsta dienestā iesniegto pieteikumu īstenošanai ir nepieciešams papildu finansējums.

Pārdalot līdzekļus no atbalsta programmas, kur ir maza pretendentu aktivitāte uz lauksaimniekus vairāk interesējošu programmu, tiks veicināta ekonomiskās aktivitātes intensitāte lauku teritorijās, palielinot nodarbinātību gan lauku saimniecībās, gan kokaudzētavās.

Rīkojums stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Ar dokumenta pilnu tekstu var iepazīties saitē: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40180220&mode=mk&date=2010-06-29

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana