Ekonomika un finanses

Vienkāršos atbalsta saņemšanu zivsaimniecībai nozīmīgo teritoriju attīstības stratēģiju īstenošanas pasākumiem

Aija Zariņa, AgroPols
01.07.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus 2009. gada 27. janvāra Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 78 „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumiem zivsaimniecībai nozīmīgo teritoriju attīstības stratēģiju īstenošanai””, informēja  ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa. Grozījumus 1. jūlijā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projektā, pamatojoties uz pasākumu īstenošanas pieredzi par iesniegtajiem projektiem iepriekšējā projektu iesniegumu iesniegšanas kārtā, izdarīti vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus, iesniedzamos dokumentus, projektu iesniegumu vērtēšanas kārtību vietējā rīcības grupā, kā arī attiecināmās un neattiecināmās izmaksas.

Paredzams, ka turpmāk atbalsta pretendentam nebūs jāsniedz dokuments, kas pierāda naudas līdzekļu pieejamību, tehniskais projekts jaunas būvniecības, rekonstrukcijas, renovācijas vai teritorijas labiekārtošanas gadījumā un zemesgrāmatu nodaļas izdota nostiprinājuma uzraksta kopija vai zemesgrāmatas apliecības kopija par nekustamo īpašumu.

Tāpat turpmāk nebūs jāveic nomas līguma reģistrācija zemesgrāmatā, izņemot, ja atbalsta pretendents ir pašvaldība. Savukārt teritorijas labiekārtošanas, kas nav atrunāta būvniecību reglamentējošajos normatīvajos aktos, gadījumā atbalsta pretendentam būs jāsniedz saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku.

Noteikumu projekts papildināts arī ar grozījumiem, kas paredz palielināt atbalsta intensitāti līdz 100% biedrībām un nodibinājumiem, kuri vismaz gadu pirms projekta iesnieguma iesniegšanas ieguvuši sabiedriskā labuma statusu un kuru projektā plānotās aktivitātes atbilst piešķirtajam sabiedriskā labuma darbības jomai, kā arī līdz 90% vietējām pašvaldībām un līdz 60% komersantiem un fiziskām personām.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Informācija:  http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40181913

AgroPols

x

Paroles atgadināšana