Ekonomika un finanses

Valdība atbalsta ZM koncepciju par vienotu valsts uzraudzību veterināro zāļu apritē

Ilze Vabole, AgroPols
06.07.2010

Valdība 6. jūlijā atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto koncepcijas projektu „Vienota valsts uzraudzība veterināro zāļu apritē”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Lai nodrošinātu augstu sabiedrības veselības aizsardzības līmeni, vienotu valsts uzraudzību veterināro zāļu apritē, kā arī optimizētu veterināro zāļu apriti kontrolējošo iestāžu funkcijas, ZM ir sagatavojusi koncepciju „Vienota valsts uzraudzība veterināro zāļu apritē”.

Šobrīd veterināro zāļu aprites uzraudzības un kontroles funkcijas ir sadalītas starp Pārtikas un veterināro dienestu (PVD), Veselības inspekciju un Zāļu valsts aģentūru. Sabiedriskās organizācijas vairākkārt ir izteikušas bažas par situāciju veterināro zāļu jomā, kas radusies pēc funkciju sadalīšanas 2006. gada sākumā.

Zemkopības ministrija ierosina atbalstīt koncepcijā piedāvāto risinājuma variantu, ar ko paredz, ka visu veterināro zāļu apriti (reģistrēšana, ražošana, izplatīšana, lietošana dzīvniekiem, atliekvielu uzraudzība) uzrauga un kontrolē PVD, tādējādi tiktu nodrošināta vienota valsts uzraudzība veterināro zāļu apritē un ņemti vērā sociālo partneru priekšlikumi.

Ja valdībā tiks atbalstīts ZM priekšlikums, veterināro zāļu aprites uzraudzība būtu vienas institūcijas – Pārtikas un veterinārā dienesta – kompetencē. Tas arī nodrošinātu ar veterināro zāļu apriti saistīto risku analīzes sistēmas efektīvu funkcionēšanu, samazinātu laiku no riska konstatācijas līdz riska vadības darbībām un administratīvos izdevumus, kas saistīti ar veterināro zāļu aprites uzraudzības sistēmas uzturēšanu trīs valsts institūcijās. PVD uzturēs vienotu informācijas sistēmu par veterināro zāļu apriti valstī, tā par veterinārajām zālēm nodrošinot plašu un pieejamu informāciju vienā valsts institūcijā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana