Ekonomika un finanses

Latvijas ūdenskrātuvēs plāno ielaist 1,3 miljonus zušu

Ilze Vabole, AgroPols
08.07.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam „Ūdens faunas un floras aizsardzība un attīstība””, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Noteikumu projektu 8. jūlijā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts nosaka pasākuma atbalsta pretendentus, atbalsta saņemšanas nosacījumus un atbalsta pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību.

Pasākuma mērķis ir atbalstīt zivju krājumu papildināšanu, kas Eiropas Kopienas tiesību aktos ir paredzēta kā zivju resursu saglabāšanas pasākums atbilstoši nacionālā līmenī izstrādātam un Eiropas Komisijā apstiprinātam Latvijas zušu pārvaldības plānam.

Pasākumā atbalsta zušu ielaišanu noteiktās Latvijas ūdenskrātuvēs, lai perspektīvā iegūtu to nārsta baru papildinājumu sudrabzušu biomasas veidā. Plānotais stikla zušu ielaišanas daudzums laika posmā no 2011. līdz 2013. gadam - 1,3 miljoni.

Noteikumu projekts vēl jāapstiprina valdībā.

Informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40182805

AgroPols

x

Paroles atgadināšana