Ekonomika un finanses

Vienkāršos pieteikšanās kārtību atbalsta pasākumam “Zveja iekšējos ūdeņos”

Ilze Vabole, AgroPols
14.07.2010

Valdība 13. jūlijā akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus "Grozījumi Ministru kabineta 2008. gada 6. oktobra noteikumos Nr. 828 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Zveja iekšējos ūdeņos""", kuros noteikti vairāki atvieglojumi atbalsta pretendentiem, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Solveiga Lazovska.

Normatīvā akta grozījumi paredz, ka iesniegto projektu iesniegumu vērtēšana sākama tūlīt pēc to saņemšanas Lauku atbalsta dienestā (LAD). Tas nodrošinās projektu ātrāku izvērtēšanu un lēmuma pieņemšanu, neaizkavējot projektos paredzēto aktivitāšu īstenošanu optimālos termiņos.

Tāpat tiek atvieglota pie projektu iesniegumu iesniegšanas un turpmākās atskaitīšanās Lauku atbalsta dienestam prasītā naudas plūsmas pārskata pa mēnešiem un gadiem iesniegšanas kārtība. Turpmāk naudas plūsmas pārskats nebūs jāiesniedz pa mēnešiem, bet tikai pa gadiem, turklāt atvieglotā formā.

Atbalsta pretendentam tiek samazināts arī LAD iesniedzamo dokumentu skaits. Turpmāk par informāciju saistībā ar Pārtikas un veterināro dienestu, zemesgrāmatu nodaļu un Valsts ieņēmuma dienestu pārliecināsies Lauku atbalsta dienests.

Noteikumu projektā, pamatojoties uz pasākuma īstenošanas pieredzi par iesniegtajiem projektiem iepriekšējās projektu iesniegumu iesniegšanas kārtās, izdarīti arī vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus.

Noteikumu grozījumi būs saistoši iekšējās ūdenstilpes vai tās daļas īpašniekiem vai nomniekiem, kuriem izsniegtas speciālās atļaujas (licences) komercdarbībai zvejniecībā, pašvaldības un iekšējās ūdenstilpes zvejas tiesību nomniekiem.

Normatīvais akts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Ar dokumenta pilnu tekstu var iepazīties interneta mājas lapas saitē http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40171018&mode=mk&date=2010-07-13

AgroPols

x

Paroles atgadināšana