Ekonomika un finanses

Nebūs jāuzskaita nobeigušās un iznīcinātās zivis

Ilze Vabole, AgroPols
29.07.2010

Valdība 20. jūlijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2005. gada 13. decembra noteikumos Nr. 947 „Labturības prasības dzīvu zivju turēšanai un nogalināšanai pārtikas uzņēmumu mazumtirdzniecības vietās”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Izmaiņas noteikumos paredz atvieglot prasības dzīvu zivju turēšanai un nogalināšanai pārtikas uzņēmuma mazumtirdzniecības vietā no zivju saņemšanas brīža līdz to pārdošanai patērētājam.

Turpmāk dzīvo zivju mazumtirgotājiem nevajadzēs veikt atsevišķu zivju izcelsmes vietas, zivju skaita, svara, ievietošanas datuma un blīvuma uzskaiti, jo šī informācija ir pieejama citos uzņēmuma dokumentos.

Tāpat nebūs nepieciešams uzskaitīt nobeigušās un iznīcinātās zivis, reģistrēt ūdens kvalitātes rādītāju kontroles rezultātus un informāciju par turēšanas tvertnes atbrīvošanu no zivīm, mazgāšanu un dezinfekciju, tādējādi būtiski samazinot administratīvo slogu mazumtirgotājiem.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) arī turpmāk uzraudzīs un kontrolēsprasību ievērošanu pārtikas uzņēmumu mazumtirdzniecības vietās.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40177145&mode=mk&date=2010-07-20

AgroPols

x

Paroles atgadināšana