Ekonomika un finanses

Valdība apstiprina jaunu veterināro recepšu noformēšanas kārtību

Ilze Vabole, AgroPols
29.07.2010

Valdība 27. jūlijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Veterinārās receptes noformēšanas kārtība”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Noteikumi nosaka kārtību, kādā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nodrošina tipogrāfiski iespiestu veterināro recepšu veidlapas un kā praktizējošs veterinārārsts noformē veterināro recepti.

Izstrādātie noteikumi paredz nodrošināt vienotu terminu lietošanu, piemēram, termins „sertificēts veterinārārsts” tiek aizstāts ar terminu „praktizējošs veterinārārsts”, kā arī termins „dzīvnieku īpašnieks” aizstāts ar terminu „dzīvnieka īpašnieks un turētājs”.

Jaunajā kārtībā ir noteikta prasība, ka uz vienas receptes atļauts izrakstīt tikai vienu zāļu formu. Precizēts arī veterinārās receptes veidlapas noformējums.

Jaunie noteikumi aizstās pašlaik spēkā esošos veterināro recepšu noformēšanas kārtību regulējošos noteikumus. Noteikumi paredz, ka arī turpmāk veterināro recepšu apriti kontrolēs PVD.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildus informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40177144&mode=mk&date=2010-07-27

AgroPols

x

Paroles atgadināšana