Ekonomika un finanses

Bioloģiskajām lauku saimniecībām varēs sertificēt arī gliemežus un muflonus

Ilze Vabole, AgroPols
29.07.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2009. gada 20. oktobra noteikumos Nr. 1204 „Dzīvnieku un no tiem iegūto produktu aprites kārtība, kas nav regulēta Eiropas Savienības tieši piemērojamos tiesību aktos par bioloģisko lauksaimniecību”, informēja Viktorija Kalniņa, ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

To 29. jūlijā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Ņemot vērā šī brīža situāciju, kad valstī aizvien vairāk attīstās netradicionālā lauksaimniecība, tiek rasta iespēja bioloģiskajām lauku saimniecībām sertificēt arī gliemežus un muflonus un no tiem iegūtos produktus.

Līdz šim tika noteikta briežu dzimtas dzīvnieku, trušu, mežacūku, strausu, fazānu, gaļas baložu, paipalu un no tiem iegūto produktu aprites kārtība. Izmaiņas noteikumos sagatavotas, pamatojoties uz to, ka katrai dalībvalstij ir iespēja nacionālajos normatīvajos aktos noteikt prasības tām dzīvnieku sugām, kas nav reglamentētas Eiropas Savienības tieši piemērojamos aktos.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40185130

AgroPols

x

Paroles atgadināšana