Ekonomika un finanses

Valdība apstiprina atbalsta saņemšanas kārtību skolas augļu un dārzeņu programmai

Ilze Vabole, AgroPols
03.08.2010

Valdība 3. augustā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādāšanai izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Noteikumi paredz kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalstu svaigu un integrēti audzētu augļu un dārzeņu piegādāšanai vispārējo izglītības iestāžu 1.–6. klašu skolēniem. Atbalsta administrēšanu un uzraudzību īstenos Lauku atbalsta dienests (LAD).

Atbalstu piešķirs produktu ražotājiem par svaigiem augļiem (āboliem, bumbieriem, lielogu dzērvenēm) un dārzeņiem (kāpostiem, kolrābjiem, burkāniem un kāļiem), ko izdalīs skolēniem programmas darbības laikā. Augļiem un dārzeņiem jābūt audzētiem saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām un kontroles kārtību, kā arī jābūt transportētiem no to ražošanas un iesaiņošanas vietas līdz skolēniem ne tālāk par 300 km.

Produktu izdale plānota sākot ar 2011. gada janvāra pirmo mācību nedēļu aptuveni 2 mēnešus katru mācību dienu ārpus pusdienām (100 g porcija). Uz atbalstu varēs pieteikties produktu ražotāji, tostarp arī to kooperatīvās sabiedrības, kas reģistrējušies Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD), kā arī pašvaldības un izglītības iestādes. Tāpat pieteikties varēs arī saimnieciskās darbības veicēji, kas nodrošina skolas ēdināšanu. Atbalsta pretendentam ir jāreģistrējas LAD klientu reģistrā un jāiesniedz LAD iesniegums, kas pieejams šo noteikumu pielikumā, apstiprinājuma saņemšanai.

Izglītības iestādei, ja tā vēlas pieteikt savus skolniekus dalībai programmā kā mērķauditoriju, katru gadu līdz 15. septembrim ir jāiesniedz iesniegums LAD, kas pieejams šo noteikumu pielikumā.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildus informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40174900&mode=mk&date=2010-08-03

http://www.zm.gov.lv/?sadala=1842

AgroPols

x

Paroles atgadināšana