Ekonomika un finanses

Zemkopības ministrija izstrādājusi Prasības dzīvnieku barības mazumtirdzniecībai

Ilze Vabole, AgroPols
02.09.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Prasības dzīvnieku barības mazumtirdzniecībai”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Projektu 2. septembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts nosaka dzīvnieku barības tirdzniecības kārtību no atvērta oriģinālā iepakojuma, kas nav lielāks par 50 kilogramiem, vaļējā veidā un oriģinālajā iepakojumā mazumtirdzniecības vietās.

Jaunās prasības paredz, ka atverot dzīvnieku barības oriģinālo iepakojumu, tirgotājam uz tā būs jāatzīmē atvēršanas datums, kā arī pēc pircēja pieprasījuma jānodrošina rakstiska informācija, kas atbilst konkrētās dzīvnieku barības oriģinālā iepakojuma marķējumā norādītajai informācijai.

Savukārt, ja tirgotājs pārber dzīvnieku barību no oriģinālā iepakojuma tvertnēs, noteikumu projekts paredz, ka tās būs jātur aizvērtas un jātīra pirms katra jauna iepakojuma iebēršanas. Uz tvertnes būs jānorāda oriģinālā iepakojuma atvēršanas datums, dzīvnieku barības nosaukums, partijas numurs un barības ražotājvalsts, kā arī jānorāda barības derīguma termiņš, kas norādīts uz oriģinālā iepakojuma.

Tāpat noteikumu projektā ietvertas arī citas prasības, kas jāievēro, tirgojot dzīvnieku barību no atvērta oriģinālā iepakojuma.

Prasības stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40188853

AgroPols

x

Paroles atgadināšana