Ekonomika un finanses

Palielināsies atbalsta saņēmēju skaits pasākumā "Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana"

Ilze Vabole, AgroPols
24.09.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2009. gada 6. oktobra noteikumos Nr.1145 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība pasākuma "Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana" īstenošanai””, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa. Tos 23. septembrī  izsludināja valsts sekretāru sanāksmē. Grozījumi noteikumos izstrādāti saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprinātajiem Latvijas lauku attīstības programmas 2007.-2013. gadam grozījumiem.

Grozījumi normatīvajā aktā paredz, ka turpmāk atbalstu jaunaudžu kopšanai un mazvērtīgo mežaudžu nomaiņai piemērotas jaunas tehnikas, inventāra, aprīkojuma un iekārtu iegādei varēs saņemt pretendenti, kuru īpašumā ir atbalsta saņemšanas nosacījumiem atbilstošas meža platības ar kopējo platību vismaz 2 hektāri iepriekšējo 3 hektāru vietā.

Savukārt, lai meža īpašniekiem būtu iespēja iegādāties arī tikai vienu instrumentu, piemēram, krūmgriezi komplektā ar darba aizsardzības līdzekļiem, grozījumi nosaka, ka projekta minimālais apjoms ir 500 eiro iepriekšējo 1000 eiro vietā.

Tāpat izmaiņas noteikumos paredz atcelt prasību, ka viens pretendents vienā gadā var pretendēt uz atbalstu pasākuma aktivitātēm piemērotās platībās ne vairāk kā 50 hektāru.

Grozījumi noteikumos nodrošinās plašāku atbalsta saņēmēju loku.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40190896

AgroPols

x

Paroles atgadināšana