Ekonomika un finanses

Mainīts zāles pļaušanas sākšanas datums

Ilze Vabole, AgroPols
30.09.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2010. gada 23. marta noteikumos Nr. 295 "Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības lauku attīstības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību vides un lauku ainavas uzlabošanai", informēja Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa. Tos 30. septembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Grozījumi noteikumos paredz, ka atbalsta pretendenti bioloģiski vērtīgo zālāju platības, sākot ar 2011. gadu un turpmāk, nogana vai vismaz vienu reizi nopļauj laikā no 1. augusta līdz 15. septembrim. Tāpat plānots, ka atbalsta pretendentiem, apsaimniekojot izveidoto virszemes ūdensobjektu buferjoslu vai tīruma buferjoslu, vismaz vienu reizi gadā šajā teritorijā jānopļauj zāle laikā no 1. augusta līdz 15. septembrim.

Līdz šim zāles pļaušanas sākšanas datums noteiktās teritorijās bija 15. augusts. Izmaiņas noteikumos nodrošinās Eiropas Savienības (ES) prasību ieviešanu, kas ir saskaņā ar Eiropas Komisijā (EK) apstiprināto Lauku attīstības programmu.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40191593

AgroPols

x

Paroles atgadināšana