Ekonomika un finanses

Sekretāru sanāksmē izskatīta kārtība savvaļas sugas dzīvnieku turēšanai iežogotās platībās

Ilze Vabole, AgroPols
07.10.2010

 7. oktobrī valsts sekretāru sanāksmē izskatīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto Ministru kabineta (MK) noteikumu „ Kārtība un prasības tādu savvaļas sugas dzīvnieku turēšanai iežogotās platībās, kuri izmantojami dzīvnieku izcelsmes produktu ieguvei vai selekcijai ” projektu, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. 

Šie noteikumi noteiks kārtību un prasības, kādā iežogotās platībās turami savvaļas sugas dzīvnieki, kurus izmanto produkcijas ieguvei vai selekcijai.

Pēc apstiprināšanas noteikumi atvieglos dzīvnieku turēšanas atļauju saņemšanu, jo tiek mazināts administratīvais slogs, samazinot iesniedzamo dokumentu skaitu, kā arī iesaistīto institūciju skaitu. Noteikumu projektā arī noteikts, ka 10 hektāri ir minimālā ekstensīvā audzēšanas zona, jo ekstensīvajās platībās pieļaujama dzīvnieku medīšana.

Noteikumu projektā paredzētais regulējums attiecināms uz tiem dzīvnieku īpašniekiem, kuru īpašumā atrodas savvaļas sugas dzīvnieki, kas tiek turēti iežogotās platībās ar mērķi iegūt produkciju vai veikt selekcijas darbu. Latvijā šobrīd ir reģistrēti 68 šādu dzīvnieku īpašnieki. Normatīvā akta projekts sagatavots sadarbībā ar Latvijas Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociāciju, Latvijas Mednieku asociāciju un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to izskatīšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija par šiem MK noteikumiem atrodama http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40192378

AgroPols

x

Paroles atgadināšana