Ekonomika un finanses

Paredzēts vienkāršot atbalsta saņemšanas nosacījumus meliorācijas sistēmu rekonstrukcijai lauksaimniecības un meža zemēs

Ilze Vabole, AgroPols
07.10.2010

7. oktobrī valsts sekretāru sanāksmē izskatīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „ Grozījumi Ministru kabineta 2008. gada 23. septembra noteikumos Nr. 792 „ Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība pasākuma “Infrastruktūra, kas attiecas uz lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību un pielāgošanu” īstenošanai ”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska.

Normatīvā akta grozījumu projekts paredz vienkāršot atbalsta saņemšanas nosacījumus meliorācijas sistēmu rekonstrukcijai lauksaimniecības un meža zemēs.

Līdz šim normatīvajos aktos nebija skaidri nodefinēti nosacījumi par citām zemēm. Sagatavotie grozījumi nodrošinās meliorācijas sistēmu rekonstrukcijas vai renovācijas projektu iesniegumā atspoguļot kā vienu veselu, nedalot to pa aktivitātēm. Lai saņemtu šo atbalstu, normatīvā akta grozījumu projektā noteikts, ka rekonstruējot vai renovējot meliorācijas sistēmu, kuras atsevišķi posmi atrodas citās pēc lietošanas veida klasificētās zemēs, citu lietošanas veidu zemju īpatsvars nevar pārsniegt 30 procentu no kopējā projekta apjoma. Paredzēts, ka atbalsta pretendentam turpmāk procentuāli jānorāda ieguldīto izmaksu sadale starp lauksaimniecības un meža zemēm par tajās veiktajiem būvniecības, rekonstrukcijas un renovācijas darbiem.

Tāpat normatīvā akta projektā, pamatojoties uz pasākuma īstenošanas pieredzi par iesniegtajiem projektiem pirmajās kārtās, izdarīti arī vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas precīzāk raksturo atbalsta saņemšanas nosacījumus, precizēts iesniedzamo dokumentu saraksts, kā arī vienkāršota projekta iesnieguma forma. Normatīvā akta grozījumu projekts nosaka, ka turpmāk projekta iesniegumu pretendents varēs iesniegt jebkurā Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē.

Normatīvā akta grozījumi stāsies spēkā pēc to izskatīšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Ar dokumenta pilnu tekstu var iepazīties interneta mājas lapas saitē

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40192382

AgroPols

x

Paroles atgadināšana