Ekonomika un finanses

Biškopjiem atbalsta saņemšanai būs jāiesniedz mazāk dokumentu

Aija Zariņa, AgroPols
28.10.2010

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 11. septembra noteikumu Nr.617 „ Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu biškopībai, tā administrēšanas un uzraudzības kārtību ””, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska. To 28. oktobrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumos plānots veikt grozījumus, lai precizētu kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalstu biškopībai saskaņā ar attiecīgo Padomes Regulu. Normatīvajā aktā arī paredzēts veikt grozījumus, lai samazinātu administratīvo slogu un atvieglotu atbalsta saņemšanas kārtību.

Savukārt, lai samazinātu Lauku atbalsta dienestā (LAD) iesniedzamo dokumentu skaitu, paredzēts, ka turpmāk biškopjiem katru gadu līdz 15. jūlijam Lauku atbalsta dienestā atbalsta saņemšanai būs jāiesniedz tikai pasākumu īstenošanas plāns un izdevumu tāme. Savukārt biškopju organizācijas reģistrācijas apliecības kopija un pēdējā noslēgtā gada pārskats un pasākumu īstenošanā iesaistīto personu izglītību apliecinošu dokumentu kopijas nebūs jāiesniedz, kā bija paredzēts līdz šim.

Tāpat paredzēts, ka, lai mazinātu iesniedzamo dokumentu skaitu, lēmumu pieņemšanai LAD nepieciešamo informāciju, kas ir citas iestādes rīcībā, iegūst pats, nevis to pieprasīs no privātpersonas.

S. Lazovska skaidro, ka, lai nepamatoti nepalielinātu nodokļu slogu lauksaimniekiem, noteikumu projektā arī noteikts, ka pievienotās vērtības nodoklis (PVN) pasākumu īstenošanai tiks segts no valsts budžeta papildu programmas pasākumu izmaksām. Līdz ar to turpmāk PVN papildu programmas pasākumu izmaksām tiks segts no valsts budžeta tām biedrībām, kuras ir PVN maksātājas, bet kuras PVN nevar atskaitīt no valsts budžetā maksājamās nodokļa summas kā priekšnodokli likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” noteiktajā kārtībā. Tādējādi plānots, ka pasākumu iesniedzējam no valsts budžeta papildu programmas pasākumu izmaksām tiek segtas pasākumu īstenošanā radušās PVN izmaksas, kas saistītas ar pasākuma attaisnotajiem izdevumiem. Attaisnotos izdevumus nosaka Eiropas Savienības tiesību akti, tāpēc noteikumos nav uzskaitītas attaisnoto izdevumu pozīcijas. Tomēr, tā kā PVN būs papildu attaisnotie izdevumi, tie tiek iekļauti noteikumu projektā.

Grozījumi normatīvajā aktā stāsies spēkā pēc to izskatīšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Vairāk informācijas interneta mājas lapas saitē
 http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40194449 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana