Ekonomika un finanses

Turpmāk PVD būs atbildīgs par labas ražošanas prakses sertifikātu izsniegšanu veterināro zāļu ražotājiem

Aija Zariņa, AgroPols
11.11.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2007. gada 6. marta noteikumos Nr.169 „Veterināro zāļu reklamēšanas kārtība”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Grozījumus 11. novembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Grozījumi noteikumos paredz, ka turpmāk veterināro zāļu ražotāja atbilstības novērtēšanu un labas ražošanas prakse sertifikāta izsniegšanu veiks Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Šobrīd gan cilvēkiem paredzēto zāļu ražotājiem, gan veterināro zāļu ražotājiem atbilstību šo noteikumu prasībām izvērtē un labas ražošanas prakses sertifikātu izsniedz Zāļu valsts aģentūra.

Plānots, ka cilvēkiem paredzēto zāļu ražotāju, kas ražo arī veterinārās zāles, atbilstību arī turpmāk novērtēs un labas ražošanas prakses sertifikātu izsniegs Zāļu valsts aģentūra.

Tāpat izmaiņas noteikumos paredz, ka turpmāk par veterinārfarmaceitiskās darbības pārkāpumiem PVD būs tiesīgs apturēt veterināro zāļu ražošanu un laišanu tirgū. Šobrīd šīs funkcijas veic Veselības inspekcija.

Izmaiņas noteikumos izstrādātas saskaņā ar valdībā apstiprināto koncepciju „Vienota valsts uzraudzība veterināro zāļu apritē”. Zemkopības ministrijas izstrādātās koncepcijas mērķis ir nodrošināt augstu sabiedrības veselības aizsardzības līmeni, vienotu valsts uzraudzību veterināro zāļu apritē, kā arī optimizēt veterināro zāļu apriti kontrolējošo iestāžu funkcijas.

Plānots, ka izmaiņas noteikumos stāsies spēkā ar 2011. gada 1. janvāri.

Plašāka informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40195825

AgroPols

x

Paroles atgadināšana