Ekonomika un finanses

Vienkāršos atbalsta piešķiršanas kārtību zvejas flotes modernizēšanai

Ilze Vabole, AgroPols
09.12.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 13. oktobra noteikumos Nr. 845 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam „Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte””, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Tos 9. decembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Pamatojoties uz pasākuma īstenošanas pieredzi par iesniegtajiem projektiem iepriekšējās projektu iesniegumu iesniegšanas kārtās, noteikumos izdarīti vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus.

Grozījumi paredz, ka turpmāk projektu iesniegumi netiks apkopoti kārtās un sarindoti pēc atlases kritērijiem katru mēnesi. Arī turpmāk būs nepārtrauktā pieteikšanās, bet projektu iesniegumus Lauku atbalsta dienests (LAD) sarindos pēc atlases kritērijiem tikai tad, kad apstiprinātais finansējums sasniegs 80%. Tad projektu iesniegumus LAD pieņems vēl 30 kalendārās dienas un pēc tam projektu iesniegumi tiks sarindoti pēc atlases kritērijiem un vērtēti.

Izmaiņas atbalsta piešķiršanas kārtībā paredz, ka atbalsta pretendentam tiek samazināts LAD iesniedzamo dokumentu skaits. Turpmāk par informāciju saistībā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un Valsts ieņēmumu dienestu (VID) pārliecināsies LAD. Tāpat plānots, ka zvejas kuģa modernizēšanas (tehniskais) projekts nebūs jāiesniedz kopā ar projekta iesniegumu, bet to varēs iesniegt 6 mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

Tiek atvieglota arī naudas plūsmas pārskatu iesniegšanas kārtība - naudas plūsmas pārskats būs jāiesniedz nevis pa katru mēnesi kā tas ir līdz šim, bet tikai pa gadiem.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40199727

AgroPols

x

Paroles atgadināšana