Ekonomika un finanses

Plāno atcelt dzīvnieku savākšanas centru atzīšanas ierobežojumus attiecībā uz aitu un kazu savākšanu un samazināt administratīvo slogu aitu un kazu tirgotājiem

Aija Zariņa, AgroPols
09.12.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2004. gada 30. marta noteikumos Nr.206 „Noteikumi par veterinārajām prasībām aitu un kazu apritei”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Tos 9. decembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Grozījumi noteikumos izstrādāti saskaņā ar Eiropas Padomes 1991. gada 28. janvāra Direktīvu 91/68/EEK par dzīvnieku veselības prasībām (turpmāk – Direktīva 91/68/EEK).

Lai atvieglotu aitu un kazu tirdzniecību ar citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, izmaiņas noteikumos paredz svītrot nosacījumu, ka savākšanas centrus var atzīt tikai attiecībā uz aitu vai kazu, vai vienas kategorijas aitu un kazu savākšanu. Turpmāk Latvijā netiks piemērota stingrākā Direktīvas 91/68/EEK prasība par aitu un kazu savākšanas centru atzīšanas ierobežojumiem. Līdz ar to turpmāk savākšanas centrus varēs atzīt dažādu sugu dzīvnieku savākšanai, ja tie atbildīs normatīvajos aktos noteiktajām atzīšanas prasībām.

Izmaiņas noteikumos izdarītas, lai samazinātu arī administratīvo slogu aitu un kazu tirgotājiem, kuru darbības joma ir aitu un kazu tirdzniecība ar citām ES dalībvalstīm. Turpmāk tirgotājam savā reģistrā vai datu bāzē būs jāsaglabā aitu vai kazu pārvadāšanas maršruta plāna kopija vai veterinārā (veselības) sertifikāta numurs. Šobrīd tirgotājiem ir noteikts, ka jāsaglabā abu veidu informācija.

Tāpat noteikumos izdarīti vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40199728

AgroPols

x

Paroles atgadināšana