Ekonomika un finanses

Zemkopības ministrija piedāvā vienoti koordinēt pārtikas nozares jautājumus

Ilze Vabole, AgroPols
16.12.2010

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi informatīvo ziņojumu "Par pārtikas nozares koordinējošo funkciju deleģēšanu Zemkopības ministrijai”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

To 16. decembrī  izsludināja valsts sekretāru sanāksmē. Informatīvais ziņojums sagatavots, lai nodrošinātu vienotas politikas par pārtikas nozares jautājumiem izstrādi un īstenošanu, tādējādi veicinot nozares turpmāko attīstību un konkurētspēju.

Ziņojumā izklāstīta šā brīža situācija, ka jautājumi, kas attiecas uz pārtikas nozari, tiek izskatīti vairākās ministrijās – Zemkopības ministrijā, Veselības ministrijā, Ekonomikas ministrijā, Finanšu ministrijā u.c. – bez vienotas koordinācijas, līdz ar to nav vienots skatījums uz pārtikas nozares attīstību.

Zemkopības ministrija piedāvā izveidot valstī tādu sistēmu, lai visi ar pārtikas nozari saistītie politikas plānošanas dokumenti un normatīvie akti tiktu saskaņoti ar Zemkopības ministriju, jo jau pašlaik Zemkopības ministrijas kompetencē ir ļoti plašs pārtikas nozares jautājumu loks.

Zemkopības ministrijas informatīvais ziņojums sagatavots, pamatojoties uz Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) vēstulē „Par LR Veselības ministrijas izstrādātajām Sabiedrības veselības pamatnostādnēm (2010.–2017. gadam)” Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim izteikto ierosinājumu deleģēt ZM visu pārtikas pārstrādi ietekmējošo jautājumu administrēšanu.

Informatīvais ziņojums pieejams Ministru kabineta (MK) mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40200650

AgroPols

x

Paroles atgadināšana