Ekonomika un finanses

Valsts atbalsta pasākumus lauksaimniecības attīstībai, valsts atbalsta apmēru un piešķiršanas kritērijus noteiks valdība

Mārtiņš Vilemsons, Nac.ag. LETA
03.02.2011

Valsts atbalsta pasākumus lauksaimniecības attīstībai, valsts atbalsta apmēru un piešķiršanas kritērijus noteiks Ministru kabinets. To paredz 3. februārī izskatīšanai Saeimas komisijām nodotie grozījumi Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā.

Attiecībā uz valsts atbalsta pasākumu un apmēru noteikšanu lauksaimniecības attīstībai subsīdiju veidā likumprojekta mērķis ir papildināt Lauksaimniecības un lauku attīstības likumu ar deleģējumu Ministru kabinetam noteikt atbalsta pasākumus tā apmēru un piešķiršanas kritērijus.

2011. gadā Ministru kabineta noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanu kārtību tiks izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likumu.

Attiecībā uz valsts un Eiropas Savienības lauksaimniecības, lauku un zivsaimniecības atbalsta saņēmēju publiskošanu likumprojekta mērķis ir svītrot līdz šim likumā paredzētās prasības attiecīgajām publikācijām, kā arī paredzēt deleģējumu Ministru kabinetam noteikt detalizētāku kārtību šādu publikāciju sagatavošanai.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana