Ekonomika un finanses

Lauksaimniecības datu centra pakalpojumu cenrādis precizēts saskaņā ar 22% PVN likmi

Ilze Vabole, AgroPols
10.02.2011

10. februārī valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par valsts aģentūras „Lauksaimniecības datu centrs” sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi”, kas aizstās šobrīd spēkā esošo Lauksaimniecības datu centra (LDC) pakalpojumu cenrādi, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

LDC publisko maksas pakalpojumu cenrādis precizēts saskaņā ar likumā „Par pievienotās vērtības nodokli” noteikto PVN likmi - 22%.

Ņemot vērā Eiropas Komisijas (EK) lēmumu, ar ko Latvijas liellopu datu bāze tiek atzīta par pilnībā funkcionējošu, no šī gada sākuma LDC vairs neizsniedz pases visiem liellopiem, bet tikai eksportam paredzētiem liellopiem. Tādēļ jaunajā LDC pakalpojumu cenrādī izdarītas vairākas izmaiņas attiecībā uz liellopu pases sagatavošanu un izsniegšanu. Tāpat noteikumos kā maksas pakalpojums iekļauta liellopu, aitu un kazu elektronisko krotāliju nodrošināšana eksportam paredzētajiem dzīvniekiem.

Jaunie noteikumi paredz, ka turpmāk par suņa pavadoņa un suņa asistenta reģistrēšanu nebūs jāmaksā, jo šos suņus izmanto cilvēki ar īpašām vajadzībām. Taču no 2012. gada 1. janvāra suņa īpašniekiem būs jāmaksā Ls 25,21 (ieskaitot PVN) par bīstama suņa reģistrāciju un apzīmēšanas komplekta sagatavošanu, ja suns ir atzīts par bīstamu atbilstoši normatīvajiem aktiem par kritērijiem un kārtību, kādā suni atzīst par bīstamu un nosaka turpmāko rīcību ar to, kā arī prasībām bīstama suņa turēšanai.

Jaunais noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40206718

AgroPols

x

Paroles atgadināšana