Ekonomika un finanses

Augiem kaitīgo organismu laboratorisko testēšanu paredzēts uzticēt VAAD

Ilze Vabole, AgroPols
10.02.2011

Zemkopības ministrijas (ZM) padotībā esošais Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) izstrādājis Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „ Kārtība, kādā Valsts augu aizsardzības dienests veic references laboratorijas funkcijas augiem kaitīgo organismu laboratoriskajā diagnostikā”, ko 10. februārī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska. Noteikumu projekts paredz kārtību, kādā VAAD veiks references laboratorijas funkcijas augiem kaitīgo organismu laboratoriskajā diagnostikā.

Noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz Augu aizsardzības likumu, kurā noteikts, ka VAAD jāpilda references laboratorijas funkcijas augu karantīnas organismu laboratoriskajā diagnostikā.

Tādējādi plānots, ka references laboratorijai būs jāattīsta, jāoptimizē un jāvalidē laboratoriskās testēšanas metodes, jāveic laboratorisko testēšanu references jomā un jāapstiprina vai jānoraida iegūtos rezultātus piešķirtās references jomā. Tāpat šai laboratorijai jāvada paraugu ņemšana un uzturēšana,jā sagatavo, jāuztur un jāizplata references materiāls, jā piedalās nacionālajos vai starptautiskajos salīdzinošajos testos un jāorganizē salīdzinošos testus nacionālajā līmenī. Iestādei arī būs jā sadarbojas starptautiskajā attīstībā, kā arī ar citām Eiropas Savienības vai citu valstu laboratorijām.

Normatīvais akts stāsies spēkā pēc tā izskatīšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama interneta mājas lapas saitē

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40206715

AgroPols

x

Paroles atgadināšana