Ekonomika un finanses

Paredzēta transportēšanas izdevumu samazināšana lauksaimniekiem

Ilze Vabole, AgroPols
07.04.2011

7. aprīlī valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2004. gada 29. jūnija noteikumos Nr.571 „Ceļu satiksmes noteikumi”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Izmaiņas noteikumos paredz pagarināt laikposmu par diviem mēnešiem, kad traktortehnika drīkst vilkt divas piekabes.

Šobrīd noteikumi nosaka, ka traktortehnika divas piekabes drīkst vilkt laikposmā no 1. maija līdz 1. oktobrim. Lai lauksaimniekiem samazinātu transportēšanas izmaksas ar traktortehniku, ZM izstrādājusi grozījumus ceļu satiksmes noteikumos.

Turpmāk traktortehnika divas piekabes drīkstēs vilkt laikposmā no 1. aprīļa līdz 1. oktobrim, bet no 1. oktobra līdz 1. novembrim - tikai diennakts gaišajā laikā. Tādējādi lauksaimniekiem tiks būtiski samazinātas saimnieciskās darbības nodrošināšanas un saražotās produkcijas transportēšanas izmaksas.

Pavasara periodu, kad traktortehnika drīkst vilkt divas piekabes, nepieciešams pagarināt, jo lauksaimniekiem nepieciešams veikt sēklas materiālu un minerālmēslu piegādi, veicot pavasara sējas un sējumu kopšanas darbus. Savukārt rudens periodu nepieciešams pagarināt, lai lauksaimnieki ar traktortehniku un divām piekabēm varētu veikt saražotās produkcijas transportēšanu uz pārstrādes uzņēmumiem vai saimniecībām.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40213078

AgroPols

x

Paroles atgadināšana